Op naar een mooie jaarwisseling

Zoetermeer - Een spetterende vuurwerkshow, een swingend jongerenfeest en vuurwerkvrije zones. Dat zijn de ingrediënten voor een prettig en veilig Oud en Nieuw in Zoetermeer! De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

In aanloop naar Oud en Nieuw controleert de gemeente samen met politie en vele Zoetermeerders, waaronder Wijk en Agent Samen, of er brandbare materialen op straat rondslingeren. De gemeente sluit alle ondergrondse afvalcontainers, gemeentelijke parkeergarages en papiercontainers af op 31 december vanaf 16.00 uur tot 1 januari 2020 om 6.00 uur.

Op dinsdag 31 december vanaf 23.45 uur is iedereen van harte welkom op de Markt om gezamenlijk af te tellen naar het nieuwe jaar. De vuurwerkshow begint om middernacht en wordt afgestoken vanaf het Dobbe-eiland. Diverse horecagelegenheden rond het Stadhuisplein zijn geopend om de feestelijke avond voort te zetten. Jongeren kunnen na de vuurwerkshow van 0.30 uur tot 01.30 uur vanaf de Frankrijklaan de gratis bus pakken naar het jongerenfeest LIT2020 in de SilverDome.

Open vuren veroorzaken veel schade aan het asfalt. Het vervangen van asfalt kost €400,- per vierkante meter. De richtlijnen voor het gebruik van een oliedrum of vuurkorf staat op www.zoetermeerveilig.nl.

Voor meer informatie www.zoetermeerveilig.nl.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden