Hilde van Leenen (2e van links) met links coördinator Flip Bakker en enkele maatjes van JobHulpMaatje Zoetermeer. Foto Kees van Rongen
Hilde van Leenen (2e van links) met links coördinator Flip Bakker en enkele maatjes van JobHulpMaatje Zoetermeer. Foto Kees van Rongen (Foto: Kees van Rongen)

JobHulpMaatje genomineerd voor Appeltje van Oranje

Kees van Rongen

De maatjes van JobHulpMaatje Zoetermeer zijn door het Oranjefonds genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Vooruitlopend op de stemronde wil JobHulpMaatje zoveel mogelijk volgers verzamelen via het Streekblad en sociale media. Iedereen wordt opgeroepen in de periode van 6 tot en met 15 januari te stemmen op JobHulpMaatje Zoetermeer.

Zoetermeer - "Het Oranjefonds koos voor dit jaar als thema: 'Maatjes ben je samen'," legt Hilde van Leenen uit. "De Appeltjes van Oranje staan in het teken van initiatieven die maatjes voor langere tijd bij elkaar brengen. JobHulpMaatje Zoetermeer is nog een jonge organisatie, maar trots op het al behaalde resultaat." Inmiddels telt Zoetermeer 18 maatjes. "Het zijn goed opgeleide vrijwilligers, die graag naast werkzoekenden staan. Mensen uit het bedrijfsleven, personeelszaken, maar ook gepensioneerde ondernemers, die super enthousiast praktische en mentale ondersteuning bieden," weet Hilde. "Overigens kunnen we meer hulpmaatjes gebruiken. Een maatje biedt ondersteuning aan enkele personen. JobHulpMaatje is een landelijk concept, waaraan 20 gemeentes meedoen. Het bestaat uit drie onderdelen: een ontmoetingsplek, een Jobgroup bestaande uit zeven bijeenkomsten en individuele begeleiding. De ontmoetingsplek (netwerkcafé) is elke donderdag van 14.00 tot 19.00 uur in het Stadhuis-Forum. In de Jobgroup staan de thema's centraal: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, wat zoek ik en hoe presenteer ik mezelf. Na de zeven bijeenkomsten kan je besluiten of je verder begeleid wil worden door een hulpmaatje." De Jobgroup blijkt goed te werken. "Je ontmoet nieuwe mensen, die begrijpen wat het is om zonder werk te zitten. Juist door een maatje te hebben, die jou een steuntje in de rug geeft, sta je er niet alleen voor. Een maatje die echt aandacht voor je heeft. Samen zorg je ervoor dat je beter bemiddelbaar bent op de arbeidsmarkt. Wat dat betreft voldoen wij aan het thema van het Oranjefonds: 'Maatjes ben je samen'." Hilde hoopt, dat veel mensen straks stemmen op JobHulpMaatje om het Appeltje van Oranje in ontvangst te kunnen nemen. Behalve het bronzen beeldje, gemaakt door prinses Beatrix, krijgen drie winnaars een geldbedrag van 15.000 euro. Koningin Máxima reikt in mei in Paleis Noordeinde het Appeltje van Oranje uit.

JobHulpMaatje hoopt dat meer hulpmaatjes zich als vrijwilliger aanmelden. Elke donderdag is van 14.00 tot 19.00 uur het netwerkcafé van JobHulpMaatje in het Stadhuis-Forum aan het Stadhuisplein 1 of kijk op www.jhm-zoetermeer.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden