Niet zonder ontbijt naar school

Aansluiting Alliantie Kinderarmoede

Het college heeft vandaag de kadernota 'Meedoen met Meerwaarde' gepresenteerd. De gemeente wil zich inzetten op het gebied van re-integratie, armoede en schulden. "Het gaat er niet om hoeveel mensen we uit de bijstand halen. Cijfers zijn niet belangrijk maar wel dat mensen gelukkig zijn en kunnen meedoen in de samenleving", aldus wethouder Margreet van Driel.

Zoetermeer – Met de aanpak laat de gemeente nadrukkelijk de cijfers los. "Als iemand geen betaald werk kan vinden maar wel een nuttige vrijwillige dagbesteding heeft, is dat ook goed", aldus Van Driel.

De gemeente wil zich ook aansluiten bij de Alliantie Kinderarmoede. "Deze alliantie zet zich in voor kinderen die in armoede opgroeien. Er zijn kinderen die zonder ontbijt naar school gaan. We willen op lokaal niveau gaan kijken hoe we dat kunnen oplossen', aldus wethouder Jakobien Groeneveld.

Het college kiest voor extra inzet op jongeren die werk zoeken, inwoners met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt, inwoners met schulden, vergunninghouders en huishoudens met kinderen. Voor mensen met schulden wil het college het taboe en de schaamte die er rond geldzaken leven meer doorbreken. "Als de stap naar hulp eerder gezet wordt, kan de gemeente mensen eerder naar een schulden(zorg)vrij bestaan helpen", aldus Van Driel.

De gemeenteraad neemt in februari een besluit over de nota.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden