burgemeester met kinderen floriant, juf Hanneke Hoogeveen en liggend Ronald Offers van speelgoedbank IKROS.
burgemeester met kinderen floriant, juf Hanneke Hoogeveen en liggend Ronald Offers van speelgoedbank IKROS. (Foto: guus pauwels)

Burgemeester overhandigt speelgoed Floriant aan IKROS

Sint Nicolaas had dit jaar een probleem. Er waren niet genoeg cadeautjes. Daarom riep hij de hulp in van de leerlingen van IKC de Floriant. De kids en hun ouders werden opgeroepen om speelgoed waar ze thuis toch niets meer mee deden, op school in te leveren zodat sinterklaas dit aan andere kinderen kon geven.

Natuurlijk waren de kinderen bereid Sint te helpen. “De afgelopen 2 weken groeide de stapel speelgoed in de aula zienderogen” aldus Hanneke Hoogeveen, één van de leerkrachten. Burgemeester Charlie Aptroot was zo onder de indruk van deze inzamelingsactie, dat hij op 5 december naar de Floriant kwam, om het speelgoed namens de schooljeugd over te dragen aan speelgoedbank IKROS.

In de stampvolle aula van de school sprak de burgemeester zijn lof uit over deze actie en werd het nieuwe schoollied uit volle borst gezongen. Na de officiële onthulling van de tafels met speelgoed bedankte Ronald Offers van de speelgoedbank iedereen die aan deze zeer geslaagde actie meegeholpen had.

IKROS staat voor ‘Ieder Kind Recht Op Speelgoed’. De speelgoedbank zal namens de sint zorgdragen dat andere kinderen die weinig of geen speelgoed hebben, veel plezier zullen beleven aan de ingezamelde spelletjes, knuffels, poppen, auto’s .e.d.

Volgens een moeder van de ouderraad is het doel van deze actie bereikt: de leerlingen bewust maken dat niet alleen ontvangen heel leuk is, maar dat geven ook een fijn gevoel kan opleveren.’

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden