Foto: MvO

BSC'68 slaat in de tweede helft toe tegen WDS (0-3)!

Zoetermeer - Het was mooi weer afgelopen zaterdag op Sportpark Wierickeweide in Driebruggen en het opgekomen thuis- en uitpubliek gingen er eens goed voor staan om een mogelijk leuke pot voetbal te gaan zien. WDS had zich na 2 overwinningen van de onderste plaats gespeeld en BSC'68 moest winnen om bij de bovenste plaatsen van de 4de klasse C mee te blijven doen in de top.

Trainer/coach Marco Lange en staf zagen zich genoodzaakt om in de aanval met een iets andere bezetting dan gebruikelijk te beginnen. Beide ploegen namen in de 1ste helft weinig risico maar werkten wel hard voor een resultaat. In het eerste kwartier een paar mooie acties van de actieve Davey Gramberg vanaf links maar zijn voorzetten gingen voorlangs zonder resultaat. In de 23ste minuut de eerste grote kans van de wedstrijd voor WDS maar Elwin van der Stigchel stuitte op de goed uitgekomen Michael Verhoef. De Benthuizer verdediging met Mitchel van der Linden, Sjoerd Walraven, Robin de Bruin en Jop Splitthoff gaf weer weinig tot niets weg. Beide ploegen zochten de aanval maar verder dan een grote kans voor Jouher Mhamdi (alleen voor keeper Michael Verhoef maar schiet tegen hem aan) komt het niet en we gaan rusten met 0–0.

Na de pauze een wissel bij BSC, Guido de Peinder komt in het veld voor Karsten van Etten. De Schadenetboys zullen meer initiatief moeten gaan tonen om een beter resultaat te halen. Er komt wat meer snelheid en activiteit in het spel en in de 57ste minuut vanaf links een mooie actie buitenom van Davey Gramberg met een pass op Remco Bor die verlengt op de goed meegelopen Lijon Korving en deze haalt hard uit: 0–1. Na deze treffer zoekt WDS meer de aanval en na een uitbraak gaat Miguel van der Zouw alleen op de uitlopende keeper Michael Verhoef af en wordt licht aangeraakt door de goalie maar scheidsrechter Remko Roest beslist penalty! WDS-aanvoerder Mark Koorevaar schiet de bal hoog over. Na de gemiste penalty neemt BSC het initiatief weer over. In de 65ste minuut na een pass van Stijn van Leeuwen een zware tackle op Lijon Korving, geel voor Jos Lodder en een vrije trap vanaf 25 meter recht voor het doel. Guido de Peinder legt de bal secuur neer en jaagt hem vervolgens over de muur genadeloos hard achter doelman Bas Boeren in de linker bovenhoek: 0–2. De Benthuizenaren wisselen Remco Bor en Davey Gramberg voor Rowin Bouwmeester en Lody Dijkhuizen. In de 81ste minuut een mooie pass van Lody Dijkhuizen op Nick Holstege en deze schiet met een laag schot de 0–3 op het scorebord. De wedstrijd wordt verder uitgespeeld en na het laatste fluitsignaal keert iedereen van BSC tevreden huiswaarts.

Volgende week aanvang 14.30 uur speelt BSC'68 de thuiswedstrijd tegen Moerkapelle.   

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden