Foto:

Docenten DIF presenteren onderzoek onderwijsinnovatie

Zoetermeer - Docenten HBO-ICT van de Haagse Hogeschool presenteerden 18 november hun onderzoek naar onderwijsinnovatie op de Computer Science Education Research Conference (CSERC) op Cyprus. A Flipped Classroom Experiment heet de paper van Hani Al-Ers, Marcella Veldthuis en Tim Cocx. De docenten onderzochten hoe ze ICT-studenten enthousiaster en gemotiveerder kunnen maken voor het doen van research. De uitkomsten van dit onderzoek werden gepresenteerd op CSERC, een conferentie die zich richt op onderzoek naar ICT-onderwijs.

Tweedejaarsstudenten HBO-ICT volgen het vak Exploring the World of Research. Veldthuis: 'We signaleerden dat de interesse en motivatie van studenten voor research beperkt was. We hebben de manier van lesgeven daarom helemaal omgegooid.' In plaats van hoorcolleges kregen de studenten korte, professionele filmpjes met alle theorie. In interactieve workshops werd die theorie vervolgens verwerkt en toegepast in een researchproject.

Werkt het? Al-Ers: 'De resultaten van dit onderzoek zijn positief. Zowel studenten als docenten zijn tevreden over deze nieuwe manier van werken.'

Dat studenten enthousiaster zijn over research blijkt eveneens uit het aantal papers dat vanuit de Dutch Innovation Factory, de Zoetermeerde locatie van de Haagse Hogeschool, gepubliceerd wordt. Niet alleen docenten, maar ook studenten reizen dit schooljaar de hele wereld over om hun papers te presenteren op wetenschappelijke conferenties. In november mocht een student zijn research al presenteren in Rome. Later dit jaar gaan groepjes naar congressen in Boedapest en China.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden