De jury v.l.n.r. Ernst van Erkelens, Rob van Vliet, Ineke van der Sman en Piet Nicolaas. Foto Kees van Rongen
De jury v.l.n.r. Ernst van Erkelens, Rob van Vliet, Ineke van der Sman en Piet Nicolaas. Foto Kees van Rongen (Foto: Kees van Rongen)

Fotowedstrijd Kerstmarkt: Dieren in Buytenwegh

Kees van Rongen

Ter gelegenheid van de Kerstmarkt op zaterdag 21 december in winkelcentrum Buytenwegh organiseert Halte 2717 een fotowedstrijd. Het thema is Dieren in Buytenwegh. Wie mee wil doen, heeft tot maandag 16 december 22.00 uur de tijd om een mooi plaatje te schieten in Buytenwegh of Buytenpark en deze in te zenden naar: buytenweghfoto@gmail.com

Zoetermeer - Halte 2717, een oecumenisch initiatief van kerken, is onderdeel van de Vrienden van Buytenwegh. De vriendengroep is een samenwerking tussen 12 organisaties, waaronder buurtclubs, welzijnsinstanties en winkelcentrum. "Zowel profit als non-profit organisaties sloegen de handen ineen om de wijk leuker en gezelliger te maken," vertelt Rob van Vliet. Hij is behalve buurtpastor ook voorzitter van de stuurgroep Halte 2717. "We organiseren iedere maand een activiteit in winkelcentrum Buytenwegh. Niet om winst te maken, dat doen de winkeliers maar. Nee, wij willen met de activiteiten verbondenheid tot stand brengen. De kerstmarkt is daarvoor een uitgelezen gelegenheid. Kinderen kunnen dan kerststukjes maken, Amnesty is met een stand aanwezig, waar men een kaartgroet kan verzenden, we zorgen voor versnaperingen en muziek. Om meer mensen naar de kerstmarkt te trekken organiseerden wij vorig jaar voor het eerst een fotowedstrijd met als thema Winter in Buytenwegh. Nu is het thema: Dieren in Buytenwegh." De jury bestaat uit Ernst van Erkelens, Ineke van der Sman en Piet Nicolaas. "Maar iedereen kan mee jureren," legt Ernst van Erkelens uit. "Direct na ontvangst van de foto's worden deze getoond op www.zonerama.com/BuytenweghFotowedstrijd. Daar kan iedereen de foto's bekijken en stemmen op de leukste foto via de like knop rechtsonder de foto." Stemmen kan tot 20 december 18.00 uur. De publieksprijs gaat naar de foto met de meeste likes. Naast de publieksprijs is er een juryprijs. De jury let op inhoud, compositie en beeldkwaliteit. De jury kiest de drie mooiste inzendingen uit. Deze foto's worden zaterdag 21 december in winkelcentrum Buytenwegh getoond. Iedereen kan tijdens de kerstmarkt stemmen op zijn favoriete foto. De drie winnaars ontvangen een mooie afdruk van hun inzending en de foto met de meeste stemmen krijgt nog een extra prijs. Bovendien wordt deze foto geplaatst in het Streekblad.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden