Storytellers zet een prachtige Jesus Christ Superstar neer. Foto: Fred Roland/Redline
Storytellers zet een prachtige Jesus Christ Superstar neer. Foto: Fred Roland/Redline (Foto: Helene Ouwerkerk)

Gemeenteraad redt Storytellers voor 2020

Zoetermeer - Storytellers kan opgelucht adem halen. De voorstellingen in het Buytenpark, Historisch Zoetermeer én Zoete Herinneringen zijn gered. De gemeenteraad nam afgelopen maandag een motie aan om een eenmalige subsidie voor 2020 te verstrekken.

Jamilla Bakkers (D66) had zich het lot van de theatermakers aangetrokken en motie ingediend om Storytellers de helpende hand toe te steken.

"Voor 2020 is een tussenoplossing nodig. We vragen niet om extra geld maar om herschikking van de gelden", aldus Jamilla Bakkers. In de motie vroeg de politica het college om een tussenoplossing te vinden zodat openluchtvoorstellingen ook in 2020 mogelijk zijn en daarvoor 40.000 euro financiële dekking te vinden. Ook wilde zij duidelijkheid wat nu onder cultuurbeleid, wat onder basisinstellingen, wat onder evenementenbeleid en wat onder citymarketing valt. Volgens Bakkers is dekking voor de subsidie deels te vinden in het budget voor Citymarketing.

Het merendeel van de raad (D66, Zó! Zoetermeer, PvdA, SP, GroenLinks, ChristenUnie-SGP, Fractie Van den Berg, Zoetermeer Vooruit) steunden de motie. Minder enthousiast waren VVD, CDA, PVV, LHN en PDvZ. "Er zijn ongeveer 70 aanbieders van kunst- en cultuuractiviteiten in Zoetermeer. We zijn het er niet mee eens dat Storytellers een voorkeurspostie krijgt", aldus Thera Hoekstra (VVD).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden