Meer tijdelijke woningen op tijdelijke locaties

ZOETERMEER - Het CDA wil meer tijdelijke woningen op tijdelijke locaties in Zoetermeer. Flexwonen heet dat. Flexwonen biedt een oplossing voor mensen die een woning nodig hebben, maar daar niet jaren op kunnen wachten "In de tijd dat structurele oplossingen op zich laten wachten, zijn tijdelijke antwoorden meer dan gewenst," aldus CDA-raadslid Klaasjan de Jong.

CDA-raadslid Klaasjan de Jong hoort met grote regelmaat de schrijnende verhalen van mensen die op zoek zijn naar een woning die er niet is. "Het duurt nog jaren voordat de geplande 10.000 woningen zijn gebouwd. Dat vraagt nu eenmaal tijd. Veel mensen hebben die tijd niet. Het CDA Zoetermeer wil woningzoekenden helpen versneld woonruimte te vinden. Het bouwen van tijdelijke woningen, die 10-15 jaar mee kunnen, op een plek waar nog geen concrete bouwplannen zijn, kan daarbij helpen."

Het CDA pleit voor een flexibele schil van woningen op tijdelijke locaties, die kan bijdragen aan het langdurig bestrijden van de woningnood. Voor wie zijn de flexwoningen bedoeld? Klaasjan de Jong: "Ik denk aan een collega of familielid dat net gescheiden is of aan iemand die terugkomt van een studie in het buitenland en wel een nieuwe baan, maar nog geen woning heeft. Flexwonen kan dan uitkomst bieden. Dit geldt ook voor starters, (internationale) studenten, mantelzorgers."

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden