Kalinka Grijpink nodigt iedereen uit te komen genieten tijdens een wervelend Filmfestival in de kleine zaal van het Stadstheater. Kalinka is een van de 16 vrijwilligers van Filmhuis Cameo. Foto: Simone Langeveld
Kalinka Grijpink nodigt iedereen uit te komen genieten tijdens een wervelend Filmfestival in de kleine zaal van het Stadstheater. Kalinka is een van de 16 vrijwilligers van Filmhuis Cameo. Foto: Simone Langeveld (Foto: )

Festival filmhuis Cameo gaat 'met de voetjes van de vloer'

Simone Langeveld

Kalinka Grijpink van het Zoetermeerse filmhuis Cameo vertelt enthousiast. "Niet stil kunnen zitten als je muziek hoort, daar draait het om in het filmfestival over dans." Filmhuis Cameo vertoont vijf films over dans van zondag 24 tot en met dinsdag 26 november in de kleine zaal van het Stadstheater. Op zondag de openingsdag en op dinsdag is er ook live dans op het podium én er is een menu dansant.

Zoetermeer - Kalinka: "We vinden het erg leuk dat wethouder Robin Paalvast dit jaar het jaarlijks terugkerende festival wil openen. Het wordt echt wervelend en sfeervol. Net als vorig jaar toen het thema van het jaarlijkse festival 'muziek' was." De bezoekers van de openingsfilm Yuli op zondagmiddag om 15.00 uur mogen zich verheugen op mooie dansoptredens voorafgaande aan de film. "Vorig jaar hebben we erg fijn samengewerkt met Partners van het CKC en dat smaakte naar meer. Zo zal de opening met live dans heel leuk worden. Er komen twee jonge dansers (17-18) van Annalee Duppen die een performance zullen geven. De klassieke Habanera zal veranderen in Hiphop. Dan komen leerlingen (8-12 jaar) van Ita de Hes in actie met een dans op de musicalmuziek 'The lonely Goatherd'. Dan start de middagfilm. Tussen de twee films op deze zondag is er een menu dansant!"

De eerste film is Yuli, een film die is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Over de kleine Cubaanse Carlos Acosta die uitgroeide tot de grootste balletdanser van zijn generatie. Om 19.00 uur volgt de film Con el viento, oftewel Facing the wind: een woeste temperamentvolle dansuitbarsting op het Spaanse platteland, met vier sterren bekroond. Maar éérst een tango, door leerlingen van Mira van de Griendt. Het menu dansant op zondag tussen de twee films in, is te reserveren voor € 12,50.
Op maandagavond 25 november om 20.00 uur draait The white crow, een betoverende film over de jonge balletdanser Nureyev. De film gaat over zijn door armoede getekende jeugd in de Sovjet en zijn opkomst als danser in Leningrad.
Dinsdag 26 november om 15.00 uur staat Finding your feet op het programma, een aantrekkelijke komedie vol levenslust. 's Avonds om 20.00 uur dansen balletleerlingen van Nicole Sudibyo van dansschool Pas de deux.
Met de indrukwekkende documentaire Nureyev sluit het festival af. Deze film portretteert de danser Rudolf Nureyev tijdens de Koude Oorlog.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden