Foto:

Soroptimist Club steunt actie Orange the World

Zoetermeer - Soroptimist Club Zoetermeer e.o laat zien dat zij de wereldwijde actie van de Verenigde Naties Orange the World ondersteunt. Van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot en met 10 december, de Dag voor de Rechten van de Mens, zullen heel veel bekende gebouwen en standbeelden in de gehele wereld oranje aangelicht worden. Oranje als warme en positieve kleur. De bedoeling is om daarmee aandacht te vragen voor het vele geweld tegen vrouwen. Niet alleen is het verkrachten van vrouwen een belangrijk oorlogswapen, maar ook veel dichter bij, bij U om de hoek, komt geweld tegen vrouwen voor.

Op donderdag 28 november spreekt schrijfster en ervaringsdeskundige Hameeda Lakho over kindermishandeling en huiselijk geweld. Vanaf 17.00 u bent u van harte welkom in Piëzo Centrum Oosterheem, Zanzibarplein 21, de lezing begint om 17.30 u. De lezing wordt gecombineerd met een warme maaltijd, kaarten kosten € 10,-, te betalen aan de zaal. U kunt zich aanmelden via natalia@stichtingpiezo.nl, graag vóór 22 november.

Hameeda Lakho heeft haar traumatische ervaringen en kwetsbaarheid omgezet in kracht voor de wereldwijde slachtoffers van geweld.

Zie ook www.orangetheworld.nl en www.soroptimist.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden