Lesje techniek voor achtstegroepers op Super8dag ONC Clauslaan
Lesje techniek voor achtstegroepers op Super8dag ONC Clauslaan (Foto: ONC Clauslaan)

Honderden bijna-brugklassers bezoeken ONC Clauslaan

Zoetermeer - Donderdag 14 en vrijdag 15 november lag de rode loper uit bij Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan. Honderden bijna-brugklassers werden door de school verwelkomd tijdens de eerste Super8dagen van dit schooljaar. Op deze dagen komen leerlingen van de Zoetermeerse en regionale basisscholen een kijkje nemen op het ONC om zo een beeld te krijgen van wat de school allemaal te bieden heeft.

Talentontwikkeling

Ruim zestig ONC’ers uit alle leerjaren verzorgden een spectaculaire openingsvoorstelling met zang, dans, muziek, freerun, toneel en film. “Met de presentatie willen we laten zien welke talenten je bij ons op school allemaal kunt ontwikkelen”, vertelt Jan Willem Hartmann, teamleider onderbouw. “Als leerlingen ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn, zie je ze groeien.” De school heeft hiervoor TalentTOTAAL op het rooster staan. En ook buiten lestijd kunnen de leerlingen aan de slag met hun talent tijdens de SeeYou-workshops.

Actief leren en veel doen

Na de opening volgden de leerlingen allerlei actieve lesjes. Kokkerellen en nagels verzorgen bij Zorg & Welzijn, logo’s ontwerpen bij Economie en Ondernemen, timmeren bij Techniek, wandklimmen en freerunnen bij Sport & Bewegen. Hartmann: “Onze leerlingen leren door veel te doen. Zo gaan ze tijdens een les over de atlas zelf op pad om een kaart van de omgeving te maken. Of ze kraken door middel van administratieopdrachten de code van de escaperoom bij Economie en Ondernemen.” Niet alleen op basis en kader doen de leerlingen veel, ONC Clauslaan heeft ook een actieve mavo. “Door theorie meteen in praktijk te brengen, blijft de stof veel beter hangen”, legt Hartmann uit. “Uit voorgaande jaren blijkt deze manier van leren een groot succes.”

Enthousiast

Na een paar uur gingen de achtstegroepers enthousiast en met een tas vol zelfgemaakte werkstukjes weer terug naar hun basisschool. Ze zijn veel te weten gekomen over de opleidingen, de vakken en de mogelijkheden op ONC Clauslaan. In januari is er nog een derde Super8dag. Ook opent de school dan haar deuren tijdens de informatieavonden en het Open Huis. Leerlingen die de school in bedrijf willen zien, kunnen zich aanmelden voor ONC in actie.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden