V.l.n.r. Hanneke van de Gevel (wethouder gemeente Pijnacker-Nootdorp), Margreet van Driel (wethouder gemeente Zoetermeer), Kathy Arends (wethouder gemeente Lansingerland), Nadine Stemerdink (wethouder gemeente Leidschendam-Voorburg), Patricia Ladan (districtmanager UWV)
V.l.n.r. Hanneke van de Gevel (wethouder gemeente Pijnacker-Nootdorp), Margreet van Driel (wethouder gemeente Zoetermeer), Kathy Arends (wethouder gemeente Lansingerland), Nadine Stemerdink (wethouder gemeente Leidschendam-Voorburg), Patricia Ladan (districtmanager UWV) (Foto: Ardito)

Als je werk te geven hebt, aan wie geef je het dan?

Van de redactie

Inclusief ondernemen is de trend van nu. Als je werk te geven hebt, aan wie geef je het dan? Deze vraag stond centraal bij het minisymposium 'Inclusief ondernemen' dat Het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal (WSP ZHC) organiseerde op donderdag 13 november. Tijdens het symposium kwamen werkgevers, gemeenten en UWV bijeen om te praten over het belang van werk voor ieder mens.

Zoetermeer - Niet iedereen is in staat om op eigen kracht werk te vinden. Door de krachten te bundelen krijgen mensen die willen werken, maar vanwege pech, gezondheid of het verliezen van een baan nu geen werk hebben, weer een nieuwe kans. Margreet van Driel, wethouder Werk en Inkomen, en voorzitter van de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal, kijkt terug op een succesvol symposium: "Meer dan 160 deelnemers lieten zich deze middag inspireren door de verhalen van werkgevers én werknemers. Een inclusieve arbeidsmarkt; daar zet ik mij graag voor in!".

Meedoen in de maatschappij.
Steeds meer ondernemers kiezen voor inclusief ondernemen. Patrick van Gils, mede-eigenaar van familiebedrijf Van Gils Automotive, vindt het belangrijk om mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt een duwtje in de rug te geven: "Iedereen voegt iets toe aan ons bedrijf, deze medewerkers ook. Samen met het WSP ZHC creëren we een werkplek voor iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt. Eerst doorloopt een werknemer een voortraject van zes tot acht weken. Vervolgens krijgt hij/zij een arbeidscontract van zes maanden bij ons of één van de andere deelnemers aan de werkgeverspool en tot slot stroomt de medewerker door naar een vast contract." Kathy Arends, wethouder Economie en Werk & Inkomen, gemeente Lansingerland: "Het onderwerp van dit symposium 'Inclusief ondernemen' raakt mij als wethouder. Hiermee zeggen we: iedereen doet ertoe, iedereen doet mee. Of je nu betaald of onbetaald werk hebt, een vaste baan hebt, ZZP'er of vrijwilliger bent. Ik zie steeds meer ondernemers die een bijdrage leveren aan een inclusieve arbeidsmarkt. Dit is voor hen de nieuwe norm. Een inclusieve arbeidsmarkt biedt mogelijkheden voor zowel werkgevers als werkzoekenden". De hostessen en parkeerwachten die werden ingezet bij het symposium, zijn mensen op zoek naar werk. Tijdens het symposium konden zij werkervaring opdoen en hun cv verspreiden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden