Foto:

Sinterklaas en zijn Pieten komen naar Stadshart Zoetermeer

Zoetermeer - Nog even en Sinterklaas is weer in het land. De Goedheiligman komt uiteraard ook langs in Zoetermeer. Het begint met een intocht op zaterdag 16 november. De burgemeester van Zoetermeer, Charlie Aptroot, zal de Sint en zijn Pieten om 11.30 welkom heten op het Cadenzaplein waarna het tijd is voor een vrolijke stoet door het Stadshart. Op zondag 24 november komen er opnieuw Pieten naar het Stadshart. Er is een Piet die de boel letterlijk op stelten zet, er zijn Pieten die strooigoed uitdelen, en kinderen kunnen chocoladeletters versieren. Bovendien loopt er een Piet rond met een telefoon waarmee kinderen met Sinterklaas zelf kunnen bellen. Kortom; de komst van Sint wordt goed gevierd in Stadshart Zoetermeer!

Intocht zaterdag 16 november

Het feest op het Cadenzaplein begint al om 11.00 met een optreden van een dansgroep en een praatjespiet die als gastheer optreedt. Om 11.30 komen Sinterklaas en zijn Pieten aan per koets waar ze door Burgemeester welkom worden geheten door burgemeester Charlie Aptroot. Vanaf 11.45 vertrekt de stoet met de Sint om aan de toch door het Stadshart te beginnen. Onderweg wordt er strooigoed uitgedeeld en worden aanwezige kinderen en hun ouders vermaakt door een vrolijke Pietenband. Na een kleine lunchpauze van een half uurtje vervolgt de stoet zijn weg door het Stadshart waar ze om 15.30 weer vertrekken om andere plaatsen in het land te bezoeken.

Pietenfeest zondag 24 november

Wie nog niet genoeg heeft gevierd dat Sinterklaas weer in Nederland is, moet deze zondag zeker naar het Stadshart komen. De hele dag lopen er vrolijke Pieten rond die strooigoed uitdelen en graag met kinderen op de foto gaan. Van 12.00 tot 16.00 uur zijn er workshops in de Passage waar kinderen kleine chocoladelettertjes kunnen versieren. Deelname is gratis. Er is daarnaast een hele grote Piet, die op stelten tussen het winkelende publiek loopt. Hij wordt vergezeld door gezellige Sinterklaasmuziek. Kinderen die niet zeker weten of Sinterklaas hun verlanglijstje wel heeft gekregen kunnen als ze mazzel hebben zelf even telefonisch hun wensen doorgeven. Er loopt een Piet door het Stadshart met een telefoon die verbinding heeft met de Sint zelf.

Zie voor een volledig programma en overzicht van tijden en locaties www.stadshart.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden