Sinterklaas komt naar Zoetermeer
Sinterklaas komt naar Zoetermeer (Foto: )

Sinterklaas komt eraan

Zoetermeer - Kinderen kijken er al reikhalzend naar uit maar op zaterdag 16 november is het weer zo ver. Sinterklaas komt naar Zoetermeer! Ook dit jaar zal dit gevierd worden met een intocht door heel het Stadshart. Een week later maakt Sinterklaas zijn opwachting in de Dorpsstraat waar ook zijn tijdelijk huis is ingericht en gaat hij ook nog naar winkelcentrum Oosterheem.

De intocht op 16 november start om 11:00 uur op het Cadenzaplein met een dansgroep en de Praatjespiet. Om 11:30 uur zal Sinterklaas worden ontvangen door de burgemeester.
Bekijk hier het volledige programma: 11:00u | Opening met dansgroep en Praatjespiet. 11:30u | Aankomst Sinterklaas en de pieten per koets op het Cadenzaplein. De burgemeester zal de Sint ontvangen. 11:45u | Stoet loopt door het Stadshart en deelt strooigoed uit, begeleid door de Pietenband. 13:15u | Sint en zijn pieten zullen wel honger hebben. 13:45u | Stoet vervolgt de tocht door het Stadshart. 15:30u | Sinterklaas en zijn pieten gaan het Stadshart verlaten.
En dan nog een verzoekje van de Sint zelf… "Lieve ouders. Ik ben zoals u weet al heel oud en zo af en toe laat mijn geheugen mij een beetje in de steek. Als u nu allemaal zorgt dat de kindertjes een muts of baret op hebben met hun naam erop, dan is het net alsof ik al die namen uit mijn hoofd ken. Moet wel een geheimpje tussen u en mij blijven natuurlijk."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden