VoorleesExpress-vrijwilliger Caroline van As leest voor. Foto Pr
VoorleesExpress-vrijwilliger Caroline van As leest voor. Foto Pr (Foto: )

VoorleesExpress is hét goede doel

Hans Ouwerkerk

Groot Zoetermeers Dictee

De opbrengst van het Groot Zoetermeers Dictee gaat naar VoorleesExpress Zoetermeer. De Lions van Soetermare en De Meerbloem kozen afgelopen week uit vier presentaties hét goede doel waarvoor op zaterdag 15 februari 2020 het dictee wordt georganiseerd.

Zoetermeer - Naar aanleiding van de oproep enkele weken geleden in onder andere deze krant hadden maar liefst negen goede doelen zich opgegeven. "De opbrengt van het eerste Groot Zoetermeers Dictee is dit jaar naar Taalmaatjes gegaan en we wilden voor komend jaar een nieuw doel. En het leek ons leuk idee dat Zoetermeerse doelen zich hiervoor konden aanmelden", vertelt Sofie van de Linden van Lionsclub Soetermare. Uit de inzendingen zijn vier goede doelen gekozen die zich tijdens een gezamenlijke avond van de twee Lionsclubs in Hoeve Kromwijk kwamen presenteren. Behalve de VoorleesExpress Zoetermeer waren dat de Bolsterberg, stichting Roltours Zoetermeer en de Bibliotheek. Na de vier presentaties gingen de leden van de twee clubs stemmen. "De VoorleesExpress heeft deze verkiezing met afstand gewonnen. Het doel heeft natuurlijk ook alles te maken met taal en dat ligt weer heel dicht tegen het dictee uit", zegt Jan-Cees Jol van De Meerbloem. De drie afvallers krijgen overigens van de Lionsclubs nog € 250 overgemaakt.

AnneMarie Hut projectleider VoorleesExpress Zoetermeer was blij toen ze de daags na de stemming werd gebeld dat zij tot doel waren uitverkozen. "Het is toch een erkenning voor wat we aan het doen zijn." De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. 20 weken lang komt er wekelijks een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen en samen met de ouders te werken aan taal en leesplezier. De kinderen worden aangemeld door scholen, peuterspeelzalen of andere professionele organisaties zoals het consultatiebureau.

De verkiezing van het goede doel vormde tevens de aftrap voor de organisatie van het Groot Zoetermeers Dictee.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden