schatbewakers Alcuin Olthof en Willem Hermans voor de foto van Wim Goutier: winkelcentrum Meerzicht nadert zijn voltooiing)
schatbewakers Alcuin Olthof en Willem Hermans voor de foto van Wim Goutier: winkelcentrum Meerzicht nadert zijn voltooiing) (Foto: Chis Lans)

Schatbewakers oogsten bij Class

Het is de maand november en ook in Zoetermeer oogstmaand. De schatbewakers ronden na 150 weken hun project ‘Zoektocht naar de Ziel van Zoetermeer’ af. Zes stadsgesprekken en een tiental bijeenkomsten in de wijken hebben veel gespreksstof opgeleverd. Willem Hermans en Alcuin Olthof willen van de oogst een bijzondere gebeurtenis maken.

Zoetermeer - De Nieuwe Stad

Schatbewakers zijn bekend geraakt in de Zoetermeerse samenleving. Naast hun zorg voor het instant houden van de stadsmaquette hebben zij veel verhalen over het wonen in de bedachte stad opgetekend. Voor Zoetermeer in het bijzonder omdat de stad aan een nieuwe fase van haar ontwikkeling begint. En, zo vertellen schatbewakers… “Als je de geschiedenis van je stad kent, voel je meer verbonden met je woonplek.”

“Nu willen we terugkijken, onze bevindingen delen en opnieuw in gesprek gaan over de toekomst van onze stad.” De bijeenkomst heeft drie thema’s waarover ze met de aanwezigen in gesprek gaan: verleden, heden en toekomst

Schatbewakers hebben voor dit oogstgesprek de inspirerende vorm van een talkshow gekozen. In een lokale variant en met hun eigen gesprekleider Erik Pool willen ze aandacht geven aan ‘de oogst’ en het vervolg. Aan tafel verschijnen vele gasten, waaronder als speciale gast Prof. Arnold Reijndorp, oud-hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Hij zal zijn nieuwste publicatie ‘De Nieuwe Stad - een gebruiksaanwijzing’ tijdens deze bijeenkomst presenteren.

De bijzondere bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 26 november 2019 in ‘Class by Jofel’ in de Dorpsstraat 114 te Zoetermeer. Vanaf 16.00 is de zaal open, het programma begint om 16.30 en wordt om 18.30 afgesloten. Voor de organisatie vragen de schatbewakers je aan te melden op: info@schatbewakers.nl

Aan het bijwonen van deze talkshow zijn geen verdere kosten verbonden.

Volg de website schatbewakers.nl voor het laatste nieuws.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden