Foto:

Laatste concert van The Osmond Brothers

Zoetermeer - The Osmond Brothers zijn momenteel bezig met hun "Last Farewell" wereldtournee welke eindigt in november met een drietal concerten in Nederland. Het is de laatste kans voor de fans om hun idolen als The Osmond Brothers live te kunnen aanschouwen.

De twee lead zangers, Jay en Merill Osmond worden bijgestaan door een Amerikaans/Engelse band in een show boordevol verassingen welke wordt ondersteund door mega video scherm waarop beelden worden getoond uit hun roemruchte carrière

Inmiddels is de kaartverkoop in volle gang en een aantal locaties gaan richting uitverkocht.

De carrière van The Osmonds startte al vroeg in de jaren 60 toen ze regelmatig in de Andy Williams Show optraden. Na zeven seizoenen dit te hebben gedaan begonnen de broers zelf te schrijven en te componeren wat een contract opleverde bij MGM records.

In 1971 resulteerde dat in een nummer één hit in Amerika met "One bad Apple".

In Nederland kwam het grote succes in 1972 nadat The Osmonds hadden opgetreden in "Eén van de Acht", de quiz gepresenteerd door Mies Bouwman. Bouwman verklaarde 41 jaar later in een interview aan het blad "Weekend": "Ik zal het moment van optreden van de Osmonds nooit meer vergeten. Het publiek zat doodstil en vol verbazing te kijken naar de luidruchtige Donny Osmond en zijn muzikale broers".

In één keer werden ze tot tieneridolen gebombardeerd en begonnen ze aan tournees die hen rond de hele wereld zou brengen.

Het nummer, "Crazy Horses", haalde de nummer 1 notering, de opvolger "Down by the Lazy River", haalde eveneens de nummer 1 hitparade notering.

Daarna volgden er nog tal van hits als "Goin'Home, "One way ticket to Anywhere", Hold her Tight", "Love me for a Reason" en "Having a Party".

Op 17 mei 1975 gaven de broers het laatste concert in Nederland en het voorprogramma werd toen verzorgt door Bolland & Bolland.

Nu na 44 jaar staat de band weer op Nederlandse bodem en zal een aantal concerten geven waarna het doek definitief valt voor The Osmond Brothers. De broers gaan solo verder met ieder een eigen project als bijv. Jay Osmond die de theaters ingaat met een musical.

Data tour Nederland:

14 nov: De Boerderij-Zoetermeer

15 nov: Markant Theater-Uden

16 nov: De Vorstin-Hilversum

Foto's:

Banner: Jay & Marill Osmond

Portretfoto Jay & Merill

Foto oorspronkelijk bezetting uit 1971

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden