deelnemers aan de Klaverbladloop bij het Heemkanaal op de 15 km onder aanvoering van een gangmaker.
deelnemers aan de Klaverbladloop bij het Heemkanaal op de 15 km onder aanvoering van een gangmaker. (Foto: Piet van Veen)

Zonovergoten Klaverbladloop

Zoetermeer - Het is iets waar je als organisatie altijd op hoopt, maar nooit kan organiseren: uitgelezen loopweer. En dat was het afgelopen zondag bij de 43e Klaverbladloop. Onbewolkte hemel, stralende zonneschijn, nauwelijks wind en zo’n 10 graden. Kortom, prima loopweer.

En dat vonden ook de meer dan 1.000 lopers en het publiek dat in grote getale naar de atletiek accommodatie van Ilion was gekomen om van de wedstrijd en het zonnetje te genieten. Onder hen heel veel kinderen die de 1.000 m liepen. De 1.000 meter werd bij de meisjes t/m 9 jaar gewonnen door Emy Statius Muller van Ilion en bij de meisjes van 10-12 jaardoor Xanne van Pouderoyen, ook van Ilion. Bij de jongens was de winnaar Jim Smitz (t/m 9 jaar) en Joep de Dulk (10-12 jaar) van de hoofdsponsor Klaverblad Verzekeringen. Vooral de tijd van Joep is het vermelden waard: 3 minuut 29 seconden, een tijd waar menig volwassene jaloers op zou zijn.

Dweilorkest bij Heemkanaal

Ilion heeft een reputatie opgebouwd de loper centraal te stellen. Dus hebben we goed geluisterd naar de opmerkingen van de lopers van vorig jaar, die vonden dat ze op het rechte eind langs het Heemkanaal best een moreel steuntje in de rug konden gebruiken. Daarom stond het dweilorkest De Gespleten Klomp de lopers op te wachten aan het eind van het Heemkanaal. De lopers van de 10 km en 15 km kwamen twee keer bij het orkest langs en kregen zo een moreel steuntje in de rug voor het laatste eind. Zodra de laatste loper voorbij was, haastte de Gespleten Klomp zich naar Ilion of daar ook nog een aantal nummers te spelen.

Uitslagenlijst

De volledige uitslag van de Klaverbladloop is te vinden op de site van ilion, www.ilion.nl. Op de site staat ook een foto-impressie.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden