Burgemeester geeft gastles over respect op ONC Clauslaan
Burgemeester geeft gastles over respect op ONC Clauslaan (Foto: ONC Clauslaan)

Burgemeester Aptroot verzorgt gastles over respect op ONC Clauslaan

Zoetermeer - Wat houdt respect eigenlijk in? Wie respecteer jij? En wat wordt er op jouw school gedaan aan respect? In het kader van de landelijke Week van Respect heeft burgemeester Charlie Aptroot op vrijdag 8 november een gastles gegeven op Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan. De burgemeester ging met brugklassers de dialoog aan over respectvol samenleven. Ook de volgende weken staan voor de leerlingen van het ONC in het teken van ‘respect’.

Inclusieve samenleving

Voor de leerlingen van de onderbouw op ONC Clauslaan staan de komende weken in het teken van ‘respect’. Respect voor jezelf, elkaar en de omgeving waarin je leeft. De Week van Respect is gekoppeld aan de projectweek van de school (van 25 tot en met 28 november) waarin leerlingen zoveel mogelijk geld inzamelen voor KiKa. Er wordt aandacht besteed aan respectvol taalgebruik, want ‘kanker verziekt je taal’, en aan je respectvol en belangeloos inzetten voor een ander. De gastles van Aptroot zette de leerlingen vast aan het denken over hoe zij zélf kunnen bijdragen aan een samenleving waaraan iedereen kan deelnemen en waarin iedereen zich thuis voelt.

Goede doel

De leerlingen maken deze weken posters en andere werkstukken over respect. Ze kijken films en krijgen gastlessen, onder andere van een veteraan, een politieagent en iemand die zelf kanker heeft gehad. De lessen gaan in de projectweek allemaal over ‘respect’. Bij Mens & Maatschappij bijvoorbeeld over respect voor het milieu. En door middel van allerlei acties, zoals een sponsorloop, halen de leerlingen geld op voor KiKa. Op donderdag 28 november maakt de school het eindbedrag bekend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden