Jos en Nelleke van Wijk doen ook dit jaar weer mee met Gluren bij de Buren.
Jos en Nelleke van Wijk doen ook dit jaar weer mee met Gluren bij de Buren. (Foto: Eigen archief)

Jouw woonkamer als podium voor lokaal talent tijdens Gluren bij de Buren

Op zondag 9 februari 2020 wordt voor de vijfde keer hét leukste huiskamerfestival ‘Gluren bij de Buren’ georganiseerd. Verschillende woonkamers verspreid over heel Zoetermeer veranderen voor één dag in een podium waar lokaal talent gratis optredens verzorgt. Organisator Floravontuur Promotie Zoetermeer heeft inmiddels een hoop aanmeldingen van artiesten ontvangen maar is nog op zoek naar huiskamers om alle talentvolle Zoetermeerders een podium te geven. Huiskamerdeelnemers Jos en Nelleke van Wijk stellen komende editie voor de vierde keer hun woonkamer ter beschikking en delen graag hun ervaringen.

“De eerste keer hadden wij al geen twijfels, hier wilden we absoluut aan mee doen! In Noordwijk hadden wij al meerdere malen soortgelijke huiskamer- en tuinconcerten bezocht.” vertelt Jos enthousiast. Jos en Nelleke hebben elke editie mee gedaan met Gluren bij de Buren Zoetermeer, op één jaar na. In dat jaar zijn ze zelf gaan ‘gluren’ in Zoetermeer en bezochten ze meerdere optredens.

“Het is erg leuk om gastheer/gastvrouw te zijn tijdens dit huiskamerfestival. De kleinschaligheid voelt erg knus en warm. Het is toch uniek om zoiets mee te mogen maken in je eigen huiskamer. Elk jaar laten we ons dan ook weer graag verrassen wie er komt optreden bij ons in huis. We hebben al veel verschillende optredens op het vloerkleed gehad: van twee broers die ‘dirty blues rock’ speelden tot een fris en jong kleinkunstduo dat met eigen liedjes en sketches probeert het publiek positiever naar het leven te laten kijken.” Jos en Nelleke sluiten af: “We kunnen iedereen aanbevelen om ook eens de deur open te zetten voor dit gezellige festival. De organisatie zorgt bovendien voor een flinke tas met boodschappen!”

Gluren bij de Buren’ is een groeiend evenement. Tijdens de editie in 2019 deden maar liefst 65 huiskamers mee waar gedurende de dag 192 optredens te bezoeken waren. Het evenement heeft een plekje in het hart van vele Zoetermeerders weten te veroveren. De aanmeldingen voor artiesten die graag optreden stromen binnen. Organisator Floravontuur Promotie Zoetermeer is dan ook op zoek naar voldoende locaties om alle artiesten die zich aangemeld hebben een plek kunnen geven om hun talent te tonen. Iedere huiskamer is welkom, van klein tot groot en ook de wijk maakt niet uit. Andere creatieve locaties zoals bedrijfspanden, garages en serres zijn natuurlijk ook van harte welkom. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden voor Gluren bij de Buren Zoetermeer kan via www.glurenbijdeburen.nl/zoetermeer en is nog mogelijk tot 30 november 2019.

Over Gluren bij de Buren

Gluren bij de Buren is een cultureel, cohesieversterkend evenement waarbij inwoners van Zoetermeer verschillende optredens van Zoetermeerse (amateur)artiesten kunnen bijwonen in de huiskamers van straat-, wijk- of stadsgenoten. Hierbij dient het vloerkleed als podium en de zithoek als tribune. In de huiskamers vinden op 9 februari tussen 12:00 en 17:00 uur driemaal een optreden plaats. De huiskamers zijn vrij en gratis toegankelijk voor publiek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden