Mavo-debatteam ONC Parkdreef wint Stadhuis van de Democratie
Mavo-debatteam ONC Parkdreef wint Stadhuis van de Democratie (Foto: ONC Parkdreef)

Mavo-debaters ONC Parkdreef winnen Stadhuis van de Democratie

Wederom heeft Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef bewezen over groot debattalent te beschikken. Het mavo-debatteam heeft op woensdag 30 oktober Stadhuis van de Democratie gewonnen. De debaters versloegen hiermee de teams van Mavo Zoetermeer en het Picasso Lyceum.

Teamwork

Onder leiding van Het Debatbureau discussieerden de leerlingen over de stellingen: ‘Een Halt-straf is een goede manier om jongeren tot ander gedrag aan te zetten’ en ‘Jongeren moeten op hun 16e kunnen stemmen voor de gemeenteraad’. Verschillende raadsleden jureerden de debatten en prezen de leerlingen om hun teamwork, de inhoudelijke argumenten en boeiende manier van presenteren.

Trainen

ONC Parkdreef staat bekend om zijn sterke debatteams. De leerlingen besteden veel tijd en energie aan het trainen van hun debatvaardigheden zoals overtuigend argumenteren, taalgebruik en lichaamstaal. En met succes. Regelmatig slepen zij bij wedstrijden mooie prijzen in de wacht.

Betrokken bij politiek

De gemeente organiseert dit jaar voor de tiende keer Stadhuis van de Democratie. Zij wil hiermee scholieren betrekken bij de lokale politiek. Op 29 november gaan de havo/vwo-teams van de verschillende scholen met elkaar de strijd aan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden