Foto:

Acrobatisch team met deelneemster uit Zoetermeer op EK Israel

Zoetermeer - Dit najaar heeft weer een team van DOS Monster het geflikt: deelname aan het EK. Voor de tweede keer in de geschiedenis van de Acrobatische Gymnastiek binnen deze vereniging. Annique ten Braak uit Monster en Kayleigh Pijpaert uit Zoetermeer vormen nu drie jaar een damesduo en zijn helemaal op elkaar ingespeeld. In het wedstrijdseizoen 2019 hebben zij met zeer goede prestaties een EK-ticket weten te bemachtigen en kwamen uit in de categorie A-Jeugd (11-16 jaar). Vorige week was het dan zover; na nog meer intensieve trainingen, veel sparen voor de – helaas wel hoge - kosten en lobbyen voor sponsoring, sportmedische keuring en kennismaking bij de bond ging het team, vergezeld door een van de trainsters, met de Nederlandse Delegatie naar Holon in Israel voor het EK. Een unieke ervaring. We blikken samen met het jonge paar even terug: ''Na onze aankomst op dinsdag mochten we een paar keer trainen in de wedstrijdhal en hebben we onze landgenoten aangemoedigd op de dagen dat wij nog niet aan de beurt waren. Op vrijdag was onze eerste wedstrijd. De tempo oefening ging goed. We kregen 25,05 punten. Op zondag hadden we onze tweede oefening; daar hadden we een wiebel, maar kregen toch nog 25,55 van de jury. Het was niet genoeg voor een finale, maar wij kijken terug op een super mooie ervaring die we nooit zullen vergeten''. DOS Monster is heel trots op de meiden. Annique en Kayleigh behoren in 2019 toch maar mooi tot de beste 20 van Europa.

Alle acrogymnasten werken hard om zichzelf en het team te verbeteren en trainers hopen natuurlijk in de komende jaren daarom nog meer teams te mogen afvaardigen voor een EK, WK en/of European Games (Olympische Spelen voor niet Olympische sporten).

Zaterdag 14 december kunt u in de Wielepet weer genieten van alle sporters binnen turnen, dans en acro van DOS Monster, bij de onderlinge wedstrijden! Komt u dan ook?

Foto: M. ten Braak

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden