Foto:

Wereldlichtjesdag herdenkt overleden kinderen

Zoetermeer - Wereldwijd steken weeouders - ouders van een overleden kind - en familieleden van overleden kinderen elk jaar op de tweede zondag van december om 19.00 uur een kaars aan en laten die een uur branden. Dooft het licht in de ene tijdzone, dan gaat het in de volgende tijdzone aan. Zo ontstaat er een etmaal lang een band van licht om de planeet. Alle overleden kinderen worden herdacht, ook levenloos geboren kinderen en volwassen kinderen, ongeacht hoe lang geleden ze zijn gestorven en ongeacht de doodsoorzaak.

Op zondag 8 december 2019 wordt, voor de 7e keer, een Wereldlichtjesdag-herdenking in Zoetermeer georganiseerd.

De herdenking vindt plaats bij de begraafplaats Meerbloemhof.

Weeouders (ouders van 'n overleden kind) overige familieleden, vrienden en anderen die zich betrokken voelen, worden uitgenodigd de herdenkingsbijeenkomst bij te wonen. De bijeenkomst heeft een open karakter en is niet gebonden aan een bepaalde religie of levensovertuiging: iedereen is welkom.

Tussen 18.30 en 18.45 worden weeouders naasten en betrokkenen ontvangen in de aula van de Meerbloemhof.

De herdenking zal beginnen met een stille tocht met kaarslicht over de begraafplaats, waarna we zullen vervolgen in de aula van de Meerbloemhof met woord en muziek door professionele muzikanten. De namen van de overleden kinderen zullen genoemd worden.

Meer informatie, het programma en een impressie van de Wereldlichtjesdag-herdenking in Zoetermeer van de afgelopen 6 jaar, vindt u op onze website. Neemt u hier gerust een kijkje!

Wij hebben ook een Facebookpagina waarop we regelmatig berichtjes plaatsen. Zo blijft u op de hoogte van de laatste informatie.

De link naar deze facebookpagina is:

www.facebook.com/wldzoetermeer

Mocht u aanwezig willen zijn tijdens deze bijeenkomst, dan is het ivm de organisatie, praktisch om te weten op hoeveel mensen wij kunnen rekenen.

U kunt zich aanmelden op onze website:www.wereldlichtjesdagzoetermeer.nl onder de knop "aanmelden".

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden