Gezellige drukte bij de in schrijftafels in  de hal van Ilion
Gezellige drukte bij de in schrijftafels in de hal van Ilion (Foto: Archief Ilion)

Laatste mogelijkheid voor-inschrijven Klaverbladloop

A.s. zondag, 10 november, is het weer zo ver: dan gaat de 43e editie van de Klaverbladloop van start. Dé najaarsklassier in de regio waar de loper centraal staat. Er is een 15 km wedstrijdloop, prestatielopen over 5 km, 10 km en 15 km en een scholierenloop over 1 km. De start is om 11:30 voor de wedstrijd- en prestatielopen, de scholieren starten om 10:45. Naar schatting zullen meer dan 1000 lopers deelnemen.

Inschrijven kan op 10 november tot een uur voor aanvang van de wedstrijd. Maar beter is natuurlijk in te schrijven via de website van ilion, www.ilion.nl . Dan ligt je startbewijs klaar en voorkom je nodeloos wachten bij de na-inschrijftafels. Bovendien is voorinschrijven goedkoper. De inschrijvingen lopen voorspoedig, maar op alle afstanden zijn nog startbewijzen beschikbaar. Vooral de jeugd ( 1 km, start 10:45) wordt geadviseerd snel in te schrijven, want de toestroom is groot.

Populair de laatste jaren is de 10 km voor de volwassenen: naast getrainde lopers zijn er veel deelnemers die eens de sfeer van een echte wedstrijd willen proeven en die willen kijken of ze die 10 km nou echt binnen het uur kunnen volbrengen. Speciaal voor hen is er een gangmaker, herkenbaar aan een grote ballon, die precies een tempo heeft met een eindtijd van 1 uur.

Extra categorie op de 5 km voor jeugd t/m 16 jaar

Na het succes van vorig jaar hebben we ook dit jaar weer een extra categorie in het leven geroepen op de 5 km: de jeugd t/m 16 jaar loopt ook dit jaar een eigen race. Voor de drie snelste meisjes en jongens worden er ook dit jaar weer bioscoopbonnen beschikbaar gesteld.

Dweilorkest bij Heemkanaal

Ilion heeft de een reputatie opgebouwd de loper centraal te stellen. Dus hebben we goed geluisterd naar de opmerkingen van de lopers van vorig jaar, die vonden dat ze op het rechte eind langs het Heemkanaal best een moreel steuntje in de rug konden gebruiken. Daarom staat er nu het dweilorkest De Gespleten Klomp de lopers op te wachten aan het eind van het heemkanaal. De Gespleten Klomp begint te spelen zodra de eerste loper in zicht is en houdt pas op als de laatste loper de terugweg naar Ilion heeft aanvaard.

Uitgebreide faciliteiten

Ilion heeft op het atletiek complex alle faciliteiten om het de lopers comfortabel te maken. Zo is er ruime kleedgelegenheid en na afloop warme douches. Bij het startgeld is een consumptie inbegrepen, dus kan er gezellig nagepraat worden onder het genot van een drankje in de grote atletiekhal van Ilion. Er is een bewaakt tassenpunt, extra toiletten en natuurlijk waterposten onderweg. En DJ Anne Kamstra is weer present om het spektakel muzikaal te omluisteren.

Inschrijven kan op de site van Ilion, www.ilion.nl of op de dag zelf. Start en finish op het Ilion atletiek complex aan de Van de Hagenstraat in het Van Tuyll Sportpark

Meer berichten