Jeanne d'Arc de laatste voorstelling in het Buytenpark. Foto: Archief Streekblad
Jeanne d'Arc de laatste voorstelling in het Buytenpark. Foto: Archief Streekblad

Storytellers stopt activiteiten

"Geen subsidie van gemeente"

Stichting Storytellers staakt in 2020 de activiteiten in de stad nu de gemeente Zoetermeer heeft besloten geen subsidie meer te verstrekken voor de voorstellingen en evenementen.

Zoetermeer - Storytellers is bekend van het Buytenpark Openluchttheater en het Festival Historisch Zoetermeer en heeft een belangrijk aandeel in evenementen als de Oldtimerdag, de Architectuurdag, Podium Park Palenstein en Zoete Herinneringen. Deze staan nu allemaal op de tocht.

"De gemeente voert een beleid waarbij alleen grote instellingen met een eigen gebouw subsidie krijgen", zegt voorzitter Nicole Bronsgeest van Storytellers. "In het verleden konden we onze activiteiten nog net mogelijk maken met projectsubsidies van de gemeente, maar ook die vallen in 2020 voor een groot deel weg."

Storytellers gaat in gesprek met omringende gemeenten over de mogelijkheid het openluchttheater elders onder te brengen. Directeur Sebastiaan Smits: "Uiteraard maken we de lopende projecten, zoals Jekyll & Hyde en Spooktrein in CKC en Stadstheater af. Ook hopen we het Festival Historisch Zoetermeer voor de stad te kunnen behouden. Maar alle andere activiteiten houden in Zoetermeer op."

Een snelle oplossing voor het probleem lijkt er niet te zijn. "De wethouder Cultuur verwijst steeds naar het Cultuurfonds en andere fondsen, maar die eisen inmiddels ook committent van de gemeente en een duidelijk cultuurbeleid", aldus Smits.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden