Gebruik lachgas wordt aan banden gelegd

Zoetermeer - Het college wil het gebruik van lachgas aan banden leggen. Het gebruik van lachgas kan namelijk overlast tot gevolg hebben en is bovendien schadelijk voor de gezondheid van de gebruikers.

"We stellen een aantal maatregelen voor om het gebruik tegen te gaan", zegt burgemeester Aptroot. "Zo is het straks verboden om na 7 uur 's avonds lachgas te verkopen. Daarnaast gaan we inzetten op preventie. Ook wordt bij een aanvraag van een vergunning voor een evenement gekeken of een verbod op lachgas in de vergunning moet worden opgenomen", aldus Aptroot.

De burgemeester wil niet overgaan tot een algemeen verbod op lachgas. "Primair zijn de capsules lachgas bedoeld voor de slagroomspuiten. Dat ze nu voor iets anders worden gebruikt betekent niet dat er dus een algeheel verbod moet komen. Bij bijvoorbeeld een evenement als Culinair zal ik het bijvoorbeeld niet opnemen omdat het misbruik daar niet aan de orde is maar de koks het wel willen gebruiken voor de gerechten. Bij een dancefeest zal het bijvoorbeeld weer wel in de vergunning komen. We gaan dus maatwerk verrichten", zegt hij.

Daarnaast wil de gemeente inzetten op voorlichting. Samen met buurtwerk en wijkregisseurs wordt gekeken hoe deze preventie kan worden ingezet. Ook Indigo Preventie en Stichting Chris en Voorkom worden ingezet voor de preventie en voorlichting aan jongeren.

.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden