Cor Burger (l) en Robbert Koekoek weten met Grote Woorden te raken en ontroeren. Foto: Willie Kerkhof.
Cor Burger (l) en Robbert Koekoek weten met Grote Woorden te raken en ontroeren. Foto: Willie Kerkhof. (Foto: Willie Kerkhof)

Grote Woorden van Piepschuim is teder en rauw tegelijk

Robbert Roos

Het programma 'Grote Woorden' van Piepschuim is meteen ook het beste. Het combineert op unieke wijze alle theaterdisciplines tot een ongelooflijke show met een maatschappelijke relevantie die zijn weerga niet kent. En nog nooit is een show zo omarmd door het grote publiek! Kortom: Nooit eerder was er een voorstelling die iedereen moet zien. Punt. Maakt het eigenlijk uit of het waar is wat hier staat? Als u het bovenstaande moet geloven, kunt u grote woorden verwachten. Of dat waar is? Oordeel zelf.

Zoetermeer - Nooit eerder heeft een voorstelling zoveel stof doen opwaaien. Nooit eerder was een voorstelling zo veelzeggend. Nog nooit is een show zo omarmd door het grote publiek! Grote woorden die veel verwachting scheppen. Het grote publiek is tijdens de première op woensdag 2 oktober in elk geval niet aanwezig. De zaal is lang niet vol. En dat is een gemiste kans; in een ogenschijnlijk simpel decor nemen Robbert Koekoek op gitaar en zang, en meesterinstrumentalist Cor Burger uit Nijmegen u mee op een reis door de stad, of is het eigenlijk niet een reis door het leven zelf? Een leven waar vrouwen en muggen onderling uitwisselbaar blijken, sommige bedreigde diersoorten bij zichzelf te rade zouden moeten gaan en de Dikke van Dale meer blijkt te zijn dan een woordenboek alleen. Geen maatschappelijk onderwerp wordt geschuwd. Natuurlijk zijn er op dit moment belangrijkere dingen aan de hand in de wereld, maar sommige zaken mogen niet onbesproken blijven. Wij mensen zijn bijvoorbeeld de enige soort op aarde die kan liegen en u kunt zich afvragen of dat erg is. De waarheid interesseert ons immers niets? Terwijl wij op allerlei manieren onwaarheden tot ons nemen. Grote Woorden neemt u in elk geval vanaf het eerste moment mee op een boeiende reis van muziek en cabaret waarbij met name Burger op grootse wijze zijn talent etaleert op een breed scala aan instrumenten. Vrolijke melodietjes afgewisseld met gitaargeweld en teksten die niet alleen erg mooi zijn, maar vaak ook bijzonder creatief. De voorstelling verveelt in elk geval geen moment. Grote Woorden raakt en ontroert. Het zorgt voor tranen van het lachen, maar kan op sommige momenten ook hard en direct binnenkomen. Rauw en ongenuanceerd als het leven zelf. 'Grote Woorden' van Piepschuim is 1 november te zien bij Stadstheater Zoetermeer. Aanvang: 20.30 uur Kaarten á € 19,50 via www.stadstheater.nl

Gratis kaarten:
Wilt u kans maken op twee gratis kaarten voor de voorstelling? Geef dan antwoord op de vraag: waar komt het duo vandaan? Mail uw antwoord naar redactie.sb@dpgmedia.nl De winnaar ontvangt een reactie per mail.

Meer berichten