Jenny, Anneke, Ricardo, Marina, Hetty en Margareth kijken uit naar de musical. Foto: Jim Hoogendorp
Jenny, Anneke, Ricardo, Marina, Hetty en Margareth kijken uit naar de musical. Foto: Jim Hoogendorp (Foto: )

Dames op leeftijd schitteren in een hele eigen musical

Hélène Ouwerkerk

De vijf dames zijn allemaal al een jaartje ouder. Toch weerhoudt het ze niet om in een musical op de planken te gaan staan. Onder de bezielende leiding van Ricardo Sibelo werken ze zich zowel letterlijk als figuurlijk in het zweet. Maar genieten, dat doen ze volop.

Zoetermeer - Twee jaar geleden maakte Ricardo Sibelo de musical voor de stichting Florence. Deze voorstelling werd toen in de Florence-verzorgingstehuizen op de planken gebracht. Toch bleef het daarna bij Sibelo en de dames kriebelen. Want hoe mooi zou het zijn als de voorstelling voor een groter publiek zou zijn? Daarom staat 'Our Love Is Easy' nu twee avonden in het Stadstheater. Maar de ambities bij Sibelo zijn nog groter: "Ik zou graag met deze groep vrouwen en deze musical op tournee gaan."

De musical 'Our Love Is Easy' vertelt het verhaal van een groep vrouwen die elkaar tijdens een reünie weer ontmoet. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. In de musical maken de toeschouwers kennis met onder andere een call girl, een danseres en een rock 'n roll gitarist. "De onderlinge liefde tussen de vrouwen is groot maar het heeft ook een dansspektakel", zegt Ricardo Sibelo. "Ik ben verschrikkelijk trots op deze vijf vrouwen die het toch maar even doen."
Marina, Margareth, Hetty, Jenny en Anneke moeten flink aanpoten en repeteren zes dagen in de week. Voor Anneke (Justine Pelemelay red.) een extra uitdaging, want zij was er de vorige keer niet bij en moet haar rol in een paar dagen onder de knie krijgen. Voor sommige dames is op het toneel staan niet vreemd maar voor Hetty kwam dit wel uit de lucht vallen. "Ik was bij Ricardo voor een zakelijk afspraak en ineens vroeg hij of ik zingen en dansen leuk vond. Nou ik zag het wel zitten", lacht ze. De uitdaging zit voor iedere dame weer in een ander aspect. "De pasjes leren is niet zo'n probleem maar wanneer zet ik ze?", zegt Jenny. "Met dansen voel ik me comfortabel maar zingen en acteren is zeker een uitdaging", vindt Marina. Margareth: "Ik red het vooral door hard te werken. Ik was er ook bij in Florence en kijk uit naar deze optredens." Voor Anneke zit in het meedoen een extra uitdaging. "Ik ben chronisch ziek en heb chemo. Ik was benieuwd hoe mijn conditie zou zijn maar dit geeft zoveel energie", aldus Anneke. "We hebben steun aan elkaar en genieten er zo enorm van. We zijn echt een team geworden", aldus Hetty.

De musical Our Love Is Easy met oa Songfestival zangeres Justine Pelmelay in één van de hoofdrollen, is zondag 13 oktober en donderdag 17 oktober te zien in het Stadstheater. Aanvang is om 19.30 uur en de prijs van een toegangskaart € 17,50. Kaarten via 088 - 220 7010

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden