De Koepeltjeswoningen zijn onderdeel van het ommetje Meerzicht Laag
De Koepeltjeswoningen zijn onderdeel van het ommetje Meerzicht Laag (Foto: Dick Valentijn)

Nieuwe 'Architectuur Ommetjes' voor de stad Zoetermeer

Zoetermeer - Op donderdag 17 oktober lanceert Floravontuur Promotie Zoetermeer drie nieuwe wandelkaarten met elk twee Architectuur Ommetjes door de wijken Dorp, Palenstein & Driemanspolder / Meerzicht. Deze ommetjes zijn maximaal 5 kilometer waardoor ze leuk te wandelen zijn voor iedereen. De eerste exemplaren worden op 17 oktober feestelijk overhandigd aan wethouder Robin Paalvast bij het ArchitectuurPunt in het Forum. Na de lancering zijn de ‘Architectuur Ommetjes’ gratis op te halen in het Forum, bij de Zoetermeerse hotels en bij het kantoor van Floravontuur Promotie Zoetermeer.

Zoetermeer is een eeuwenoud dorp dat van circa 7.000 inwoners in de jaren zestig is uitgegroeid tot een stad die vandaag de dag meer dan 120.000 inwoners telt. Deze explosieve groei heeft een enorme impuls gegeven aan de architectuur en stedenbouw van Zoetermeer. Naast woningen in opeenvolgende bouwstijlen en met de nodige experimenten zijn er indrukwekkende kantoorpanden gebouwd, en kreeg iedere woonwijk zijn eigen winkelcentrum en kerkgebouwen. Met het Stadshart en het Woonhart, die als laatste onderdelen van de compacte stad werden gebouwd, moest de stad af zijn, dacht men toen.

Bouwtrends

De grote variatie in bouwtrends maakt de stad interessant, avontuurlijk en het ontdekken waard. Reden voor Floravontuur Promotie Zoetermeer om de komende jaren een serie van in totaal negen wandelkaarten te ontwikkelen, de zogenaamde Architectuur Ommetjes, waarvan op 17 oktober 2019 de eerste drie worden uitgebracht, te weten Dorpsstraat & Dorp, Palenstein & Driemanspolder en Meerzicht. Iedere wandelkaart bevat twee te lopen Ommetjes van maximaal 5 km die alle starten en eindigen bij een RandstadRail-station. Zowel voor de inwoners uit Zoetermeer als voor de bezoekers van onze stad zal het een verrassende ontdekkingstocht zijn. Daarnaast is het een gezonde tijdsbesteding wandelend de stad te ontdekken.

De eerste exemplaren van de Architectuur Ommetjes worden uitgereikt aan wethouder Robin Paalvast op donderdag 17 oktober om 13.00 uur, bij het ArchitectuurPunt in het Forum. Ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis kan iedereen vervolgens onder begeleiding van Simone Langeveld, die in opdracht van Floravontuur de wandelkaarten heeft samengesteld, het Architectuur Ommetje ‘Palenstein’ lopen. De wandelkaarten zijn vanaf die dag gratis verkrijgbaar in het Forum, bij de hotels in Zoetermeer en op het kantoor van Floravontuur aan de Eerste Stationsstraat 97.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden