Op 15 februari wordt het 2e Groot Zoetermeers Dictee gehouden. Goede doelen kunnen zich hiervoor nu aanmelden. Foto Peter van der Linden
Op 15 februari wordt het 2e Groot Zoetermeers Dictee gehouden. Goede doelen kunnen zich hiervoor nu aanmelden. Foto Peter van der Linden (Foto: )

Zoetermeers Dictee zoekt goed doel

Hans Ouwerkerk

Nu aanmelden bij organisatie

Het Groot Zoetermeers Dictee is op zoek naar een nieuw goed doel. Dit jaar ging de opbrengst van het dictee, in totaal € 5000, naar Taalmaatjes Zoetermeer. Voor de tweede editie van het evenement op 15 februari 2020 kunnen Zoetermeerse goede doelen zich nu aanmelden.

Zoetermeer - Het Groot Zoetermeers Dictee (GZD) is in februari van dit jaar voor het eerst gehouden. De organisatie van de activiteit is in handen van de twee Zoetermeerse Lionsclubs Soetermare en De Meerbloem. Het dictee was geschreven door de leerkrachten van het Oranje Nassau College, het Erasmus College, het Alfrink College en het Picasso Lyceum. Onder grote belangstelling werd in februari van dit jaar het dictee in de aula van het Oranje Nassau College voorgelezen.

"Deze eerste editie van het Groot Zoetermeers Dictee was zo'n groot succes dat we als Lionsclubs hebben besloten het voor 2020 wederom op touw te gaan zetten", vertelt Jan-Cees Jol van De Meerbloem. Het organisatiecomité is onlangs weer begonnen om de nieuwe editie in de steigers te zetten. "We hebben al een locatie en een datum", zegt Sofie van der Linden van Soetermare resoluut. "Het Erasmus College is de plek en zaterdag 15 februari is de dag waarop het dictee wordt gehouden. Vanaf nu kan iedereen zich aanmelden." Dit jaar deden bijna honderd mensen aan het dictee mee. De organisatie hoopt dit aantal "op z'n minst" te evenaren. "Overigens", zegt Janny Vinke van Soetermare, "stellen we wel als restrictie aan de deelnemers dat ze een binding moeten hebben met Zoetermeer. Men moet hier wonen of werken."

Uiteraard staat ook in 2020 een goed doel centraal. "Voor het komende dictee zijn we op zoek naar een nieuw goed doel", vertelt Jan-Cees. Zoetermeerse goede doelen worden opgeroepen zich hiervoor snel aan te melden. "Ook kunnen mensen zelf een goed doel aanmelden." Maximaal vier goede doelen gaan zich op dinsdag 5 november bij Hoeve Kromwijk aan de Lionsclubs Soetermare en De Meerbloem presenteren. Sofie: "Dan kiezen we het nieuwe doel."

Heeft u een goed doel dat te te maken heeft met Zoetermeer en wilt u de komende maanden t/m 15 februari 2020 met het goede doel in de schijnwerpers staan of kent u een goed doel? Stuur een mail naar info@grootzoetermeersdictee.nl. Maximaal vier goede doelen nodigen we uit om zich op dinsdag 5 november aanstaande bij Hoeve Kromwijk te presenteren.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden