Tuincentrum vd Spek viert 5 jarig jubileum

Zevenhuizen - Deze week bestaat Spektuin, het tuincentrumgedeelte van Van der Spek aan de Bredeweg, vijf jaar. De mijlpaal wordt gevierd met leuke acties voor de klanten. In vijf jaar ontwikkelde Spektuin zich van een plantencentrum tot een compleet tuincentrum.

Het lustrum gaat gepaard met verkoop van zogeheten 'vijf euro knallers'. Daarnaast is er van woensdag tot en met zaterdag gratis koffie met oliebollen en staat er voor de kinderen een springkussen. Zaterdagmiddag komt er een groep alpaca's, dieren met een hoog aaibaarheidsgehalte. Kinderen mogen er mee rondwandelen en de wollige dieren aaien.

Van der Spek bestaat al langer dan vijf jaar, maar Spektuin is er nu precies een half decennium. "In die vijf jaar is er veel veranderd", zegt Martien van der Spek. "Niet alleen het assortiment tuinplanten en bomen is fors uitgebreid, ook de keus in potten en kamperplanten is uitgebreid. Groen doet het goed."

Het team ervaren bloemisten maakt prachtige boeketten en arrangementen op de bloemisterij-afdeling, die vier jaar geleden startte. Nog maar een jaar geleden begon Spektuin met de verkoop van tuinmeubelen. "Een schot in de roos," meldt Martien, "dat was meteen een enorm succes."
Een ander belangrijk onderdeel is de decoratieafdeling. De Spek-stylisten hebben die afdeling omgetoverd tot een fraaie, professionele afdeling waar menigeen met veel plezier kan snuffelen."

"Onze kracht is dat we nog steeds leuke handel voor een leuke prijs kunnen verkopen", concludeert Martien. Voor de komende jaren heeft Spektuin nog allerlei ambities. "We denken vooruit en blijven vernieuwen."

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden