Burgemeester Aptroot doet aftrap Natuurwerkdag in Natuurtuin

Zoetermeer - Samen buiten aan de slag tijdens de grootste 'groene' vrijwilligersactie van het jaar. Dat kan op zaterdag, 2 november 2018 op de Natuurwerkdag.
Het is gezond, leuk en gezellig om samen aan het werk te zijn. Kom zagen, snoeien en meer. Ook voor kinderen. Zo kun je in Zoetermeer onder meer in de Natuurtuin aan de slag. Burgemeester Aptroot zal voor Zoetermeer om 10 uur in de Natuurtuin de aftrap verrichten van deze landelijke groene vrijwilligersdag. De Natuurtuin is één van de honderden plaatsen in ons land waar die dag vrijwilligers aan de slag gaan met onderhoud van natuur en landschap.

De Vrienden van de Natuurtuin rekenen op een grote opkomst. Er moet voordat de winter invalt nog veel gedaan worden. Zo wordt een begin gemaakt met de aanleg van een veldje met stinsenplanten (verwilderde bolgewassen). In de griend en in het verjongde struweel moet ongewenste opslag worden verwijderd. Er moet ook maaisel worden afgeruimd en paden worden opgehoogd. Dit is een maar een kleine opsomming van de klussen die de vrijwilligers staan te wachten. Deelnemers kunnen zich niet alleen individueel aanmelden, maar ook groepsgewijs (bedrijven, scholen, verenigingen enz.) Kinderen vanaf een jaar of acht zijn welkom, mits zij zijn vergezeld van een volwassen begeleider. Voor hen zijn er ook speciale activiteiten.

De Natuurwerkdag duurt van 10.00 tot 15.00 uur.

Aanmelden bij voorkeur via www.natuurwerkdag.nl of door een mailtje aan info@vriendennatuurtuinzoetermeer. U kunt ook bellen naar 079-3200257 (Ep Booneman)

Dank zij Albert Heijn Meerzicht krijgen de deelnemers gratis koffie en een eenvoudige lunch aangeboden.

Meer berichten