Historische fietstocht Bentwoud

Zoetermeer - Stap op zaterdag 12 oktober van 14:00 tot 16.30 uur samen met twee gidsen van Staatsbosbeheer op de fiets en ontdek de verhalen achter het Bentwoud. Waar komt de naam 'Juffrouw Jannenvaartpad' vandaan? Wat was hier ver voor het Bentwoud? Hoe en waarom is het bos aangeplant?

Je komt op je eigen fiets naar het startpunt bij parkeerplaats Noord, T.h.v. Hoogeveenseweg 57 Benthuizen. De tocht is ongeveer 15 kilometer langfietsen en 1-2 km lopen. Onderweg wordt op verschillende punten stilgestaan en gewandeld.

Opgeven is verplicht en kan alleen via de website van Staatsbosbeheer www.staatsbosbeheer.nl/bentwoud/activiteiten Hier kunt u reserveren en direct betalen. Het betalingsbewijs neemt u mee naar de excursie als ticket. Let op! Vol is vol! Dus boek snel. De excursie gaat alleen bij zeer extreme weersomstandigheden niet door (windkracht 9 of onweer).

Ontdek het Bentwoud op de fiets:

Datum: Zaterdag 12 oktober mei

Tijd: 14:00 – 16:30 uur

Startplaats: Parkeerplaats Bentwoud Noord, T.h.v. Hoogeveenseweg 57 2731 LB Benthuizen

Kosten: €5,00 (volwassenen) , €2.50 (kind t/m 12 jaar) (alleen onder begeleiding van een volwassene),

Aanmelden: VERPLICHT AANMELDEN en vooraf betalen via de website van Staatsbosbeheer; http://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/bentwoud/activiteiten

Praktisch: Let op: neem je eigen fiets mee. Kleed je op het weer en neem eventueel een verrekijker en iets te eten of te drinken mee voor onderweg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden