Aikido Introductie lessen in Oktober!

10 introductie lessen Aikido bij Budoschool Yotosama in Oktober!

Aikido: een plezierige, sportieve, ontspannende en geweldloze zelfverdediging tevens ter bevordering van het geestelijke en lichamelijke welzijn.

Wat doe je en wat leer je in de lessen

Deze AIKIDO introductie lessen zijn ervoor om je kennis te laten maken met wat het AIKIDO zoal inhoudt. In eerste instantie gaan we ons in deze lessen bezighouden met ademhalings-, ontspannings- en stabiliteitsoefeningen en zogenaamde draai- en wegstapoefeningen die allemaal nodig zijn om spontaan en op de juiste tijd op een aanval te kunnen reageren. Met die oefeningen zullen we enkele eenvoudige AIKIDO technieken (zelfverdedigingshandelingen) bestuderen en leren uitvoeren waarbij het accent ligt op het goed gebruik maken van het centrumpunt van je lichaam, waar je je energie bundelt (ki) en waarbij je er constant op moet letten geen gebruik te maken van je spierkracht, maar van je ademkracht (kokyu). Tijdens het bestuderen van de AIKIDO technieken leer je tegelijkertijd hoe je een juiste aanval moet inzetten en ondergaan en ………. zowel je rechter als je linker kant te gebruiken opdat je een aanval, vanaf welke kant ook, makkelijker kunt ontwijken door opzij te stappen en/of weg te draaien. Dit alles met een goede lichaamshouding en een juiste ademhaling, dus ………. ontspannen.

Wanneer je besluit deze introductie lessen te gaan volgen, zul je enerzijds ervaren hoe het is om met je lichaam (en geest) te werken en anderzijds te ontdekken wat AIKIDO nu eigenlijk is. De lessen worden gegeven door mevr. L. Zwalve, die zoveel mogelijk rekening zal houden met de mogelijkheden en wensen van de cursist opdat de opbouw van de lessen eventueel kan worden aangepast.

Wanneer, waar, hoe laat en wat kost het

De 10-lessen starten in de dojo (oefenzaal) van YOTOSAMA op op woensdagavond 2 oktober van 19.30-20.30 uur. Het maximale aantal deelnemers is 12. De kosten voor de introductie lessen bedragen EUR 60,00 (betalen aan de balie of overmaken op YOTOSAMA NL03INBGB0003531639). De keuze van de kleding is vrij, maar deze mag niet te strak zitten en moet lange mouwen en lange broekspijpen hebben; bovendien is het dragen van slippers bij het gaan van en naar de oefenzaal en vooral bij het toiletbezoek verplicht! Verder moeten alle sieraden af.

Meld je aan via: introductie-lessen@yotosama.com!

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden