De longlist voor de MAX Gouden Vleermuis 2019 is nu bekend.
De longlist voor de MAX Gouden Vleermuis 2019 is nu bekend. (Foto: )

Longlist MAX Gouden Vleermuis 2019 Nederlands Thrillerfestival

Totaal zijn er tot en met de sluitingsdatum van 31 augustus 25 auteurs door hun uitgeverij of henzelf aangemeld voor de MAX Gouden Vleermuis 2019.

Zoetermeer - De jury beoordeelt de aangemelde auteurs in drie stappen: - De eerste stap daarbij is het beoordelen van de vraag of er sprake is van een (nieuw) 'oeuvre' en het medio september vaststellen van een longlist van genomineerden. - De tweede stap zal eind september zijn het vaststellen van een shortlist van maximaal zes schrijvers. - De derde stap zal zijn het bepalen van de winnaar van de MAX Gouden Vleermuis. De uiteindelijke winnaar zal pas tijdens het Boekenfestival op 27 oktober a.s. bekend worden gemaakt. De jury, bestaande uit Cees van Rhienen (voorzitter), Heleen Janse, Coenraad de Kat en Bé Emmens (secretariële ondersteuner namens het Nederlands Thrillerfestival) heeft inmiddels de eerste stap gezet: het bepalen van de longlist van genomineerden. Ten aanzien van 8 van de 25 aangemelde auteurs heeft de jury bepaald dat er geen sprake is van een 'oeuvre' (minimaal 5 thrillers). Een daarvan was eerder winnaar van de Gouden vleermuis, die volgens de jury sindsdien geen nieuw oeuvre heeft gecreëerd. De overige 17 auteurs zijn op onderstaande longlist geplaatst.

De longlist (in alfabetische volgorde).
1. Jo Claes, Belgische auteur 2. Christian De Coninck, Belgische auteur 3. Robert Fabbri, Zwitserse auteur 4. Corine Hartman, Nederlandse auteur 5. Paul Jacobs, Belgische auteur 6. Deon Meyer, Zuidafrikaanse auteur 7. Peter Römer, Nederlandse auteur 8. Melissa Skaye, Nederlandse auteur 9. Jesper Stein, Deense auteur 10. Brad Thor, Amerikaanse auteur 11. Hilde Vandermeeren, Belgische auteur 12. Esther Verhoef, Nederlandse auteur 13. Jacob Vis, Nederlandse auteur 14. Simone van der Vlugt, Nederlandse auteur 15. Jet van Vuuren, Nederlandse auteur 16. Felix Weber, Nederlandse auteur 17. Jeroen Windmeijer, Nederlandse auteur Zoetermeer, 12 september 2019.


Het Nederlands Thrillerfestival is een niet meer weg te denken evenement dat jaarlijks plaatsvindt in Zoetermeer. https://nederlandsthrillerfestival.nl/

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden