Annemieke Schipper en Riet Middelhoek hebben een mooi programma samengesteld voor Alzheimerdag Zoetermeer.. Foto: Robbert Roos
Annemieke Schipper en Riet Middelhoek hebben een mooi programma samengesteld voor Alzheimerdag Zoetermeer.. Foto: Robbert Roos (Foto: Robbert Roos)

Bijzondere activiteiten op Alzheimerdag Zoetermeer

Robbert Roos

Samen bewegen is het thema dat landelijk centraal staat op de Wereld Alzheimerdag. Daarom wordt in het CKC in Zoetermeer op 19 september een bijzondere bijeenkomst georganiseerd die helemaal in het teken staat van dementie en 'Samen Bewegen'. Er is een middag- en avondprogramma waar belangstellenden van harte welkom zijn. De toegang is gratis.

Zoetermeer - Riet Middelhoek (Vierstroom Zorg Thuis) en Annemieke Schipper (Verpleegkundig specialist bij Lange Land Ziekenhuis) zijn er helemaal klaar voor. "Het belooft weer een leuke en gezellige Wereld Alzheimerdag te worden met enkele bijzondere gasten," legt Riet Middelhoek uit. "Zo zal wethouder Ingeborg Ter Laak komen spreken en ingaan op de Zoetermeerse situatie, en zijn belangstellenden tijdens het middagdeel van 14.00 tot 17.00 uur welkom bij verschillende workshops die gericht zijn op het samen in beweging komen. Zowel in de middag als 's avonds is er ook een informatiemarkt waar diverse zorg- en welzijnspartijen uit Zoetermeer informatie geven over de ondersteuningsmogelijkheden bij dementie." Bewegen is gezond voor jong en oud.

Olga Commandeur
Als er iemand is die daar veel vanaf weet dan is het wel Olga Commandeur. Sinds jaar en dag stimuleert en begeleidt zij mensen om in beweging te komen. Zij is vandaag te gast en zal tijdens het avondprogramma vertellen over haar ervaringen. Natuurlijk gaan we onder haar leiding met elkaar even sportief bewegen.

Avondprogramma
"De avondsessie start om 18.30 uur en eindigt om 22.00 uur", vertelt Annemieke. "Er is een lezing over de sociale benadering van mensen met dementie en verschillende bedrijven zoals Paternotte Uitvaartzorg, Museum Voorde en Tuingezel leggen uit hoe en waarom zij zich hebben ingezet om een dementievriendelijke organisatie te worden. Na de pauze vertelt Jasper Harteveld over het Beweegpark bij de Zoetermeerse Noord AA", aldus Annemieke.

Deze dag wordt georganiseerd vanuit de samenwerkende zorg- en welzijnsorganisaties in de keten dementie en werd mogelijk dankzij de financiële ondersteuning vanuit het CKC, de gemeente Zoetermeer, Fonds 1818, Albeka en Lionsclub Soetermare. De Stadsdichter van Zoetermeer zal in zijn rol als dagvoorzitter de gehele dag in goede banen leiden.

Meer berichten








Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden