12 Boerendag opnieuw een feestje

Zoetermeer - De Zoetermeerse Boerendag die afgelopen zaterdag voor al weer de twaalfde keer werd gehouden in de Zoetermeerse Dorpsstraat en bij Molen de Hoop, was weer een feestje!

Ook dit keer kwamen duizenden enthousiaste bezoekers op dit inmiddels alom bekende nostalgische festijn af.

De Zoetermeerse Boerendag vond haar oorsprong in de viering van 1000 jaar Zoetermeer in de jaren 2007 – 2008 en meteen na de eerste editie werd besloten deze dag jaarlijks te herhalen in de Dorpsstraat die met haar authentieke uitstraling dé perfecte achtergrond daarvoor vormt.

En afgelopen zaterdag werd het opnieuw een succes!

Nadat wethouder Margreet van Driel op ongedwongen wijze de dag had geopend door samen met Wim Fris van 't Kaashuys uiterst professioneel een grote kaas door te snijden, gingen alle activiteiten van start. Het winkelend publiek kon weer genieten van tientallen oude ambachten en proeven van diverse streekproducten én de lekkere hapjes die de Hollandse Dames namens de lokale foodspecialisten uitdeelden. Ook 't Kaashuys liet zich hierin niet onbetuigd en liet de hele dag iedereen proeven van allerlei soorten kaas en heerlijk vers gebakken tosti's. Kinderen werden geschminkt of konden een klompje beschilderen bij de Klompopleukerij. Bij de mini kinderboerderij van Boerderij 't Geertje kon volop geknuffeld worden met geitjes en ander kleinvee, terwijl bij 't Dierenparadijs wie dat wilde samen met zijn of haar hond gratis op de foto mocht!

Ook kidsheld Kikker kwam voorbij en liet zich graag samen met de kleintjes fotograferen, terwijl een gezellige knuffel ook heel erg werd gewaardeerd.

Op het Dorpspleintje werden spannende boerenverhaaltjes voorgelezen aan de kleintjes en konden kinderen deelnemen aan allerlei Oudhollandse spelletjes.

Een Boerenband zorgde overal voor de vrolijke muzikale noot.

Tientallen ritjes werden gemaakt in de Jan Plezier die, getrokken door twee paarden, de hele middag bezoekers rondreed in het oude centrum.

Bij Molen de Hoop tot slot werd grif gebruik gemaakt van de gratis rondleidingen en brachten veel mensen een bezoekje aan zowel de molenwinkel als de diverse ambachten en de stand van de imker.

Ondanks de paar regenbuitjes werd het opnieuw een hele gezellige, druk bezochte Boerendag, waarbij jong en oud genoot van het vele vertier dat geboden werd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden