Tennisleraren gecertificeerd padeltrainers

Zoetermeer - Karen van Drimmelen (tennislerares TV Waddinxveen) en Allard Schaap (tennisleraar Benthuizer Tennisclub) hebben de K.N.L.T.B. opleiding tot Padeltrainer op 7 augustus 2019 met succes afgerond.

In mei 2019 zijn Karen en Allard met nog 7 andere tennisleraren gestart met de K.N.L.T.B. opleiding tot Padeltrainer bij T.C. Amstelpark in Amsterdam.

De opleiding werd gegeven door nationaal topper en Nederlands Padel kampioen 2019 Uriël Maarsen. Uriël Maarsen doceerde ons op inspirerende wijze, in deze voor Nederland

nog niet zo bekende racketsport.

Dat Padel een andere racketsport dan tennis is werd al snel duidelijk in deze opleiding.

De techniek en tactiek verschillen nogal in vergelijking met tennis. Bij Padel speel je alleen dubbels, het speelveld is kleiner (10 x 20 meter). Er wordt gespeeld in een "kooicontructie" met glazen zij- en achterwanden. De bal mag via de wanden worden teruggespeeld, de rallys zijn dan ook langer dan de rallys bij tennis.

De opleiding werd op 7 augustus j.l. afgerond met een "Proeve van Bekwaamheid" (examen in het lesgeven). Bram Meijer nam het examen af. Nationale topper en Nederlands kampioen Padel 2019 met Uriël Maarsen.

Wellicht dat in de nabije toekomst ook op het tennispark van de Benthuizer Tennisclub Padelbanen gerealiseerd worden en dat Allard naast zijn tennislessen de "Tips en Tricks" van het Padellen aan de leden van BTC bijbrengt!

        

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden