Avondprogramma UITfestival door De Boerderij en Rastaplas

Zoetermeer - Het avondprogramma van het UITfestival Zoetermeer, aanstaande zaterdagavond 14 september op het Cadenzaplein, wordt onder meer ingevuld door de organisatie van het Rastaplas-festival en door Cultuurpodium De Boerderij. De line up bestaat uit spectaculaire live acts die goed aansluiten op de previews die in de middag en in de avond ervoor al zijn gegeven door de artiesten en amateurgezelschappen die dit seizoen stralen in het Stadstheater en op de andere podia in de stad. Festivalorganisator Floravontuur belooft een feestelijke afsluiting van de twee dagen durende opening van het culturele seizoen in Zoetermeer. De toegang is gratis.

Het Rastaplas Festival trapt om 19.00 uur af met reggaeband Dei.3avu. Dei.3avu is de fonetische schrijfwijze voor déjà vu. De eigenzinnige sound van de band is geïnspireerd op roots reggae en hiphop. De nummers krijgen diepgang dankzij de politieke en maatschappelijke boodschap en muzikale diepte door de aangenaam rauwe stem van leadzanger Elvin Woerdings. Na ruim drie kwartier live reggae neemt DJ Reggae Barbie het podium over, om de bezoekers nog even door te laten dansen op relaxte reggae- en dancehall-klanken.

De populaire coverband jeWelste is om 20.00 uur aan zet met een spetterend live-optreden. Deze dynamische live act heeft zijn wortels in Zoetermeer en heeft daarmee een grote schare fans in onze stad. JeWelste wordt door Floravontuur zelf aangedragen, in 2018 stonden zij nog als slotact op Bodega Norton Culinair Zoetermeer met hun swingende repertoire van de seventies tot nu, van Bohemian Rhapsody tot aan Sex on Fire.

Led Zeppelin
De avond wordt vanaf 21.40 uur groots afgesloten met Physical Graffiti, aangeboden door Cultuurpodium Boerderij. Deze band is al ruim 20 jaar Europa's grootste en meest succesvolle Led Zeppelin tribute act. Physical Graffiti heeft een solide fundament opgebouwd in zowel het Nederlandse clubcircuit als in heel Europa. "Het lijkt alsof Led Zeppelin er écht zelf staat te spelen!" is een veel gehoorde uitspraak. Tijdens het UITfestival Zoetermeer krijgen de bezoekers een preview van de show die begin 2020 in De Boerderij te zien zal zijn. Een indrukwekkende finale!

Het UITfestival zal op zaterdag 14 september om 12:00 uur worden geopend door wethouder Margreet van Driel. De optredens starten om 12:00 uur en duren tot 22:45 uur. De vrijdagavond voor het festival is de kick-off van het UITfestival in de vorm van een nieuw evenement: de UITparade. Bezoekers kunnen op unieke plekken in het theater gratis korte optredens bezoeken. De UITparade wordt geopend door Javier Guzman. Informatie over beide evenementen van organisator Floravontuur Promotie Zoetermeer is te vinden op: www.uitfestivalzoetermeer.nl

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden