Molen De Hoop Zoetermeer open tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 14 september

Molen de Hoop is één van de weinige (rijks-)monumenten die Zoetermeer als relatief jonge stad rijk is en door de lokale bevolking als nummer 2 van 'The Old Five' benoemd. De molen dateert uit 1897 en werd gebouwd op de plek waar al sinds de middeleeuwen een molen had gestaan.

Zoetermeer - Sinds de jaren 80 is Stichting Molen De Hoop eigenaar van de molen. De Stichting stelt zich tot doel enerzijds de molen in goede (werkende) staat te onderhouden en anderzijds deze maximaal ter beschikking te stellen van de Zoetermeerse bevolking voor educatieve doelstellingen en ter ondersteuning van het historisch besef.

Op zaterdag 14 september is het Open Monumentendag, waarbij landelijk talloze monumenten hun deuren openen voor het publiek. Natuurlijk doet Molen De Hoop hieraan weer mee!

Er is weer gezellige muziek in en rond de molen en de wieken zijn feestelijk versierd. Onze vrijwilligers bieden u gratis een mooie proeverij aan van bakproducten, gemaakt met ingrediënten uit onze molen. Koffie, thee en limonade zijn erbij. De ingrediënten kunt u natuurlijk ook kopen in onze molenwinkel! Deze is, zoals elke vrijdag en zaterdag, geopend van 11 tot 17 uur.

Bij de molen vertoont een mandenvlechter zijn ambacht en ook de Zoetermeerse imker van De Honingpot is aanwezig. Voor de jeugd organiseert zij een interessante speurtocht rond de molen. Kortom: genoeg redenen om even binnen te lopen! Graag verwelkomen wij u op 14 september a.s.

(foto's: Cor Groen)

Meer berichten