Foto: p.kampers

Muziekschool Alphons Kerlév bestaat 30 jaar

Muziekschool Alphons Kerlév bestaat 30 jaar

Dit jaar bestaat de keyboard- en pianoschool 30 jaar. Wekelijks vinden veel enthousiaste muziekliefhebbers hun weg naar de muziekschool aan de Lippe Biesterfeldstraat 11 te Zoetermeer.

Hammond orgel

Opgegroeid met het Hammond orgel als hoofdinstrument is Alphons een muzikant in hart en nieren. De jazzmuziek van Jimmy Smith was de reden voor hem om alles uit het populaire orgel te halen. De meeste scholieren gingen als bijbaantje in de supermarkt werken, maar Alphons begon al op jonge leeftijd in de avonduren en weekenden met het geven van orgel- en pianolessen.

Eigen muziekschool

Eind jaren tachtig werd zijn eigen muziekschool dan ook een feit. Samen met zijn vrouw Willeke werd de lesruimte ingericht en konden de eerste leerlingen worden ontvangen. In deze periode was het keyboard erg populair en werd het lesaanbod uitgebreid met keyboardles. Dit betekende een sterke groei van het aantal leerlingen en dus een uitbreiding van de lesruimte.

Keyboard-, Piano- en Orgelles

Inmiddels is de muziekschool van Alphons Kerlev een begrip in Zoetermeer en omstreken. Reeds duizenden mensen hebben het spelen op een toetsinstrument van Alphons geleerd. Op zijn eigen ontspannen en vakkundige manier begeleidt hij iedere leerling, van jong tot oud, om ze het plezier en de magie van muziek maken bij te brengen.

Uniek lessysteem

Het door Alphons zelf ontwikkelde groepslessysteem maakt dat de leerlingen individuele aandacht krijgen. Hierdoor kan je al voor een bedrag van slechts €35,- per maand beginnen met lessen. De lessen worden gegeven in groeps-, duo- en privéles verband. Daarnaast is het ook mogelijk om een instrument te kopen of huren.

Toekomst

De sterk stijgende aandacht voor muziekonderwijs is ook bij Alphons goed te merken. Het enthousiasme van de leerlingen en groei van de lesschool gaat onverminderd door. Aan stoppen denkt Alphons nog lang niet want de liefde voor muziek en het lesgeven zit in zijn bloed.

Wil je eens kennis maken? Kom dan op vrijdag 6 september (19:00 – 21:00) of

zaterdag 7 september (10:00 – 17:00) voor een vrijblijvende kennismaking.

www.keyboardschool.nl

www.pianoschoolzoetermeer.nl

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden