Foto:

Nieuwe Mazda CX-30

Zoetermeer, 26 augustus 2019. Afgelopen zaterdag beleefde de Mazda CX-30 haar feestelijke introductie tijdens het Concours d'Elegance bij Paleis Soestdijk. Alle Mazda dealers van Nederland hebben daar hun nieuwe Mazda CX-30 demonstratiemodel opgehaald. Daarnaast is er ook een showroom exemplaar binnen gekomen en zijn we dus volledig klaar voor de introductie van deze bijzondere auto, aldus Bart-Jan Kraal van Mazda de Voorstad.

"Met deze volledig nieuwe crossover betreedt Mazda een nieuw marktsegment. De CX-30 voldoet aan de eisen van klanten die een stadsvriendelijk formaat willen combineren met ruimte en praktische luxe. Het model is ontworpen volgens de Kodo-designfilosofie en leverbaar met de nieuwste motoren, waaronder de revolutionaire Skyactiv-X", zegt Bart-Jan Kraal van de Voorstad

De Mazda CX-30 is technisch gelijk aan de nieuwe Mazda3, maar heeft een typische crossover uitstraling dankzij de ruime bodemvrijheid en kunststof beschermdelen bij de wielkasten en dorpels. Het nieuwe model combineert de wendbaarheid van de kleinere Mazda CX-3 met de hoge zitpositie en praktische bruikbaarheid van de grotere Mazda CX-5.

"De nieuwe Mazda CX-30 valt qua formaat precies tussen de CX-3 en CX-5. Ze staan allemaal bij ons in de showroom staan ze alle drie in de schijnwerpers. We nodigen iedereen uit om langs te komen en proberen welke crossover het beste bij je past", zegt Bart-Jan Kraal

De nieuwe Mazda CX-30 is in eerste instantie leverbaar met een benzine- en een dieselmotor. Vanaf oktober is de CX-30 vanaf de Comfort-uitvoering ook leverbaar met de nieuwe Skyactiv-X benzinemotor. Die combineert de vonkontsteking van een benzinemotor met de compressie-ontsteking van een dieselmotor. Hiermee worden krachtige prestaties (180 pk) gekoppeld aan een zeer gunstig brandstofverbruik (4,3 l/100 km) en een lage uitstoot vanaf 105 gram CO2, wat goed is voor een groen energielabel B.

De benzinemotoren van de Mazda CX-30 zijn bovendien standaard uitgerust met het Mazda M Hybrid-systeem. Deze 'mild hybrid'-technologie verlaagt het brandstofverbruik doordat een elektromotor de benzinemotor ondersteunt. De elektromotor wordt gevoed door de energie op te vangen die vrijkomt bij remmen en vertragen.

De Mazda CX-30 is leverbaar vanaf € 29.990,-. Voor dat bedrag krijgt de klant onder meer Radar Cruise Control, Active Driving Display, LED-koplampen en een breed assortiment aan veiligheidssystemen. Ook is het Mazda Connect infotainmentsysteem met geïntegreerde navigatie, DAB+ digitale radio en Apple CarPlay altijd aanwezig.

Ik ben echt verbaasd hoe bomvol de CX-30 is uitgerust! Ik wil iedereen van harte uitnodigen tijdens ons crossover-event op 24 augustus bij Mazda de Voorstad in Zoetermeer om zelf alle details van de nieuwe Mazda CX-30 te ontdekken. Laat je verrassen door het kenmerkende vakmanschap van Mazda! Uiteraard is het dan ook mogelijk direct een afspraak te maken voor een proefrit of een offerte", besluit Bart-Jan Kraal.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden