Sifu Fei Baonong
Sifu Fei Baonong (Foto: Serge de Goeij)

Taiji: gezond voor lichaam en geest

Zoetermeer - Vijfentwintig jaar geleden kwam Sifu Fei Baonong naar Nederland om hier les te gaan geven in Taiji, Qigong en Wushu.
Taiji is een bewegingskunst die heel goed is voor de fysieke en mentale gezondheid van de mens. Door langzame, vloeiende bewegingen te combineren met ademhalingstechnieken wordt de Qi, de levensenergie, versterkt.
Taiji kun je alleen doen of in een groepje waarbij iedereen dezelfde vorm loopt. Daardoor is Taiji ook heel goed voor het geheugen, want je moet allemaal dezelfde oefening in hetzelfde tempo doen.
Ook bij Qigong gaat het erom de Qi te verbeteren door middel van bewegingen. Qigong is heel goed voor mensen die preventief aan hun gezondheid willen werken en kan helpen bij het herstel van een blessure, hoge bloeddruk, stress of oververmoeidheid. Heerlijke, rustgevende, Chinese muziek begeleidt de verschillende oefeningen.
Wushu (krijgskunst) wordt in het Westen vaak als synoniem voor Kungfu gezien. Kungfu is in de jaren zeventig bekend geworden door de televisieserie, waarin David Carradine een shaolinpriester speelde, die naar de VS vluchtte, nadat hij de moordenaar van zijn blinde leermeester had gedood.

Taiji moeilijk? Welnee!
Elke vorm bestaat uit verschillende eenvoudige bewegingen, die Sifu Fei in een rustig tempo, stapje voor stapje, aan zijn leerlingen uitlegt, voordoet en aanleert. Iedere week gaat het steeds beter en door de herhaling voel je dat Taiji een positieve uitwerking heeft.

Doe eens mee!
Op zaterdag wordt er in Zoetermeer les gegeven aan drie groepen op verschillende niveaus. Nieuwsgierig geworden? Op zaterdagochtend 7 en 14 september om 9.30 uur zijn er gratis proeflessen. Kom kijken in de gymzaal aan het Schansbos 7 en doe mee!
Meer informatie vind je op http://www.longtengtaiji.com
Voor vragen kun je contact opnemen met Janny Roos: 06 30 49 12 49.

Meer berichten