Foto: Vrienden van de Natuurtuin
Foto: Vrienden van de Natuurtuin

Excursie Natuurtuin

Zoetermeer - Op zondag 25 augustus om 14.00 uur is er opnieuw de mogelijkheid om onder begeleiding een rondwandeling in de Natuurtuin te maken. Deze wandeling start bij 't Westpunt in het Westerpark. Deskundige natuurtuingidsen nemen u mee de tuin in en laten u zien hoe aantrekkelijk de Natuurtuin aan het einde van het zomerkwartaal is.

In de afgelopen maand is er door de aannemer en vrijwilligers veel gemaaid en afgeruimd in de Natuurtuin. Dit om er voor te zorgen dat we ook volgend jaar weer kunnen genieten van een prachtige flora. Maar toch zijn er nog steeds late zomerbloeiers zoals Zomerbloeiers zoals jacobskruiskruid en kattenstaart te bewonderen. Het akkerkruidenmengsel op het insectenveldje is uitgebloeid en wordt volgende maand gemaaid. De wilde appelbomen dragen volop vrucht net als de mispels en de perenbomen op het boerenerfje.  Binnenkort komen de schapen weer terug in het poldertje.

Rond de insectenhotels zijn nog steeds diverse insecten te zien. Bij mooi weer vliegen er nog volop bijen, hommels en vlinders.

Deelname is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Voor groepen en andere belangstellenden is tegen een kleine vergoeding mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Voor informa­tie en aanmelding voor een groepswandeling en meehelpen met de werkzaamheden in de natuurtuin kunt u contact opnemen met Stichting Vrienden van Natuur- en Landschappentuin, mail naar info@vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de tuin, u kunt u aanmelden voor de nieuwsbrief en meer informatie vindt u ook op www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden