Praat mee in Monitor Meeting over Zoetermeerse Woningnood

Zoetermeer - De wachttijden voor Zoetermeerders op de (sociale) woningmarkt zijn lang. De vraag is groot. Geen betaalbaar huur- of koophuis kunnen vinden na je afstuderen, scheiding of andere (onverwachte) gebeurtenis. Niet kunnen doorstromen naar een eengezinswoning of seniorenwoning. Noodgedwongen wonen op een vakantiepark. Dit zijn de problemen waar we tijdens de Monitor Meeting over gaan praten.

Op donderdag 26 september gaat onze presentator Natasha Taylor hierover in gesprek met politieke, bestuurlijke en commerciële deskundigen. Zij ontvangt fractieleider Hilbrand Nawijn, bestuurders en directeuren van de wooncoöperaties Vestia en de Goede Woning en makelaars in de vrije sector zoals van Vastgoed management Van 't hof Rijnland. Ook sociaal maatschappelijke organisaties zoals het Meerpunt, Jongeren Informatiepunt, Humanitas, Buurtwerk en de ouderenadviseurs zullen vanuit hun praktijk- ervaring kritische vragen stellen. Aan de orde komen vragen als wat te doen als je geen woning kan vinden en thuis moet blijven wonen of op straat dreigt te komen, omdat er te weinig betaalbare woningen beschikbaar zijn. Hoe kan dit tekort worden opgelost? En welke alternatieven zijn er?

U mag als inwoner van Zoetermeer luisteren, maar zeker ook meepraten tijdens deze Monitor Meeting over de Woningnood in Zoetermeer. De Monitor Meeting is voor iedereen vrij toegankelijk. Via https://www.bibliotheekzoetermeer.nl/Service/kaartverkoop.html kunt u een gratis toegangsbewijs downloaden. De Monitor Meeting begint om 18.30 uur in de commissiezaal van het Forum, begane grond.

Locatie

Bibliotheek / Forum Zoetermeer

Stadhuisplein 1

Meer berichten