Wijkwandeling Segwaert en boerderijenfietstocht met stadsgids

Zoetermeer - Gilde Stadsgidsen Zoetermeer en het Historisch Genootschap Oud Soetermeer organiseren op woensdagochtend 28 augustus a.s. een wandeling door de wijk Segwaert. We vertellen u over de opzet van de wijk, het inpassen van oude windsingels en bewonersinitiatieven. Daarnaast het historische verhaal over ontginning, turfwinning, drooglegging en waterbeheersing. Verzamelen bij Buurtvereniging Seghwaert op Dreef, Gaardedreef 189, vanaf 9.30 uur. Vertrek 10.00 uur. Deze route is ook geschikt voor gebruikers van een elektrische rolstoel of scootmobiel.
Op zaterdagochtend 31 augustus a.s. organiseren wij een fietstocht. Met de fiets langs oude wegen van Zoetermeer en Zegwaart. Tot 1950 stonden er in Zoetermeer ca. 110 boerderijen. Toen in 1968 de groeistad Zoetermeer in gang werd gezet, zijn er uiteindelijk 7 nieuwe wijken bijgebouwd. Als gevolg hiervan zijn er ca. 75 boerderijen afgebroken en zijn er nog 38 boerderijen over. Zo mogelijk wordt de fietstocht afgesloten met een kopje koffie/thee op een oude boerderij. Verzamelen vanaf 9.30 uur bij 't Nieuwe Huis aan de Dorpsstraat 132 voor een korte uitleg. De tocht start om 10.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De kosten voor de wandeling en/of fietstocht zijn 5,00 euro per persoon.
Wie wil deelnemen aan de wandeling of fietstocht kan zich aanmelden, niet verplicht, via https://gildezoetermeer.nl/. De volgende activiteit van de Stadsgidsen is de Wilsveen koetstocht op woensdagochtend 4 september a.s. om 10:00 uur.
Op aanvraag kan voor een familie, vereniging of bedrijf een groepstocht worden georganiseerd onder leiding van één of meer Stadsgidsen. Interesse? Neem contact op met Gilde Stadsgidsen via onze bovengenoemde website.

Meer berichten