JobHulpMaatje helpt 28 mensen aan werk

Zoetermeer - JobHulpMaatje heeft sinds de start in 2018 al 28 mensen aan het werk geholpen. Hoewel het initiatief JobHulpMaatje nog betrekkelijk nieuw is in Zoetermeer, weten veel werkzoekenden inmiddels de weg te vinden. Volgens coördinator JobHulpMaatje, Flip Bakker komt dit ook door de prominente aanwezigheid in het Forum, elke donderdagmiddag. En meer nog door de aansprekende aanpak: aandacht en netwerken.

JobHulpMaatje is een vrijwilligersorganisatie. Vijftien Maatjes, en drie JobGroup-leiders, getraind en gecertificeerd. "Wat we daarmee kunnen bieden is vooral aandacht. En wat daarbij belangrijk is: die aandacht is belangeloos. Dat geeft mensen vertrouwen, en dat is de basis voor succesvol solliciteren", aldus Flip Bakker. Er zijn nog steeds mensen die moeite hebben met het vinden van een passende baan. Is JobHulpMaatje daarvoor het enige antwoord? Bakker: "Zeker niet, er zijn in Zoetermeer goede en professionele voorzieningen voor werkzoekenden. JobHulpMaatje met 15 vrijwilligers/maatjes heeft daarin een aanvullende bijdrage. Bijvoorbeeld voor de werkzoekenden die niet bij de uitkeringsinstanties in beeld zijn. En ook aanvullend voor geregistreerde werkzoekenden die een extra steuntje nodig hebben."

Aandacht werkt, en dat blijkt ook uit de resultaten. Sinds de start in 2018, hebben 81 werkzoekende de weg naar JobHulpMaatje gevonden. Die zijn geholpen in JobGroups, met Maatjes en met de wekelijkse workshops NetWerken – SolliciterenNu. Bakker: "De Maatjes vormen de spil in het geheel: in de één op één coaching en in de ondersteuning van de workshops." In de JobGroups wordt de basis gelegd met meer inzicht in jezelf en de arbeidsmarkt, en hoe je jezelf effectief presenteert. Die inzichten worden in de wekelijkse workshops in praktijk gebracht. Netwerken is daarbij de sleutel; de workshopleiders en Maatjes zetten daarbij ook hun eigen netwerk in. Inmiddels zijn 28 mensen uitgestroomd naar werk. Bakker: "Na de vakantie gaan we weer volop aan de bak: woensdag 11 september start een nieuwe JobGroup. En ook nieuwe Maatjes kunnen we goed gebruiken!" Voor info en aanmelding: zie de website van JobHulpMaatje Zoetermeer: www.jhm-zoetermeer.nl, of loop eens langs op donderdagmiddag in het Forum.

Het werk van JobHulpMaatje Zoetermeer wordt onder andere mogelijk gemaakt door Oranjefonds, Kansfonds, GAK-fonds, gemeente Zoetermeer en door bijdragen van kerken en particulieren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden