Fiets- en vaartocht

Zoetermeer - Stadsgidsen Zoetermeer en het Historisch Genootschap Oud Soetermeer organiseren op woensdagochtend 21 augustus a.s. een fietstocht langs Zoetermeerse parken. We rijden alsof het kralen zijn van een parelketting langs een flink deel van de bijna 25 Zoetermeerse parken. Voor deze tocht door het groen verzamelen we, vanaf 9.30 uur, bij restaurant De Sniep, Broekwegschouw 209 voor een korte uitleg. Vertrek om 10.00 uur. U kunt zich een half uur vóór vertrek ter plaatse aanmelden bij de gids. De wandeling duurt circa twee uur. De kosten, te betalen aan de gids, zijn € 5,00 per persoon, inclusief een kopje koffie/thee onderweg. Wie wil deelnemen kan zich aanmelden, niet verplicht, via https://gildezoetermeer.nl/, vervolgens "agenda" en "wandeling".

Op zaterdagochtend 24 augustus a.s. wordt de historische Weipoort tocht gevaren. Via de Weipoortse Vliet, de Oude Rijn, de Meerburgerwatering, de Nieuwe Vaart en de Noord Aa, varen we hoog boven het maaiveld een gedeelte van de route welke de Geuzen ooit gingen om Leiden te ontzetten. We vertrekken vanaf de kaasboerderij van Van Veen in Zoeterwoude, aan de Weipoortseweg 72a, waar wij verzamelen vanaf 9.30 uur voor een korte uitleg. De vaartocht begint om 9.45 uur en duurt ruim twee uur. De kosten van de boottocht zijn € 15,00 per persoon, inclusief een kopje koffie/thee na afloop. Wie wil deelnemen aan deze boottocht, dient zich aan te melden via de website https://gildezoetermeer.nl/ op de website klikt u op 'agenda', vervolgens op boottocht, klik op 'hier' om te reserveren en vul de gegevens in. Daarna wordt u doorverwezen naar 'betalen', en volg de betaalinstructies op. Indien de vaartocht niet doorgaat ontvangt u uw geld terug.
De volgende activiteit van de Stadsgidsen is de wijkwandeling 'Seghwaert' op woensdagochtend 28 augustus a.s. om 10:00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden