Julian geniet ervan om alle producten bij te vullen en weer netjes en strak op een rij te zetten. Foto: Robbert Roos
Julian geniet ervan om alle producten bij te vullen en weer netjes en strak op een rij te zetten. Foto: Robbert Roos (Foto: Robbert Roos)

Werken in de vakantie; vakken vullen

Robbert Roos

De klant staat altijd centraal

Julian is een ondernemende tiener. In zijn vrije tijd geniet hij van gamen, het maken van vlogs en dikke boeken lezen. Maar dat brengt geen geld in het laatje. En wensen heeft hij genoeg. Om zijn zakgeld wat aan te vullen gaat hij samen met redacteur Robbert Roos deze zomer op zoek naar een leuke vakantiebaan. Vandaag gaat hij vakkenvullen bij supermarktketen Jumbo.

Zoetermeer - Tijdens het doen van de wekelijkse boodschappen met zijn ouders ontdekte Julian een oproep voor vakantiekrachten in de supermarkt. Dat lijkt hem wel wat. Vol enthousiasme meldt hij zich bij de balie. Tijdens de sollicitatieprocedure krijgt hij precies uitgelegd wat de werkzaamheden allemaal inhouden en wat er van hem verwacht wordt. In de vakantieperiode kan hij flink wat meters maken. "Ik kan vier dagen per week aan de slag van 16.00 tot 19.00 uur. Dat tikt lekker aan", rekent hij zichzelf al rijk. Maar dat geldt alleen voor de vakantie. Als de scholen weer begonnen zijn kan hij ongeveer twee uur per dag werken. Julian krijgt een mooie polo en een echte naambadge uitgereikt. Daarna krijgt hij een rondleiding door de supermarkt en wordt hij aan iedereen voorgesteld. "Ze hebben hier echt veel producten zeg. Wel een paar duizend", reageert hij verrast. Daar let je normaal gesproken niet op als je even een boodschapje doet. Toch is het belangrijk dat hij de weg in de supermarkt goed kent. "De klant staat altijd centraal", legt hij uit. "Als iemand mij vraagt waar iets ligt moet ik ze natuurlijk netjes de weg wijzen en even met ze meelopen om het aan te wijzen." Ook voor het vakkenvullen zelf gelden strenge regels. "Ik moet Fi-Fo vullen", vertelt Julian. "Dat betekent First in - First out; de producten die al in het vak liggen moeten het eerste verkocht worden en de nieuwe producten worden van de achterzijde bijgevuld. Zo kun je tijdens het vullen ook gelijk het vak schoonmaken." Dat bijvullen ligt Julian wel. "Ik kan er echt van genieten als alles weer bijgevuld is en netjes en strak op een rijtje staat", geeft hij eerlijk toe. "Ik kan er echt niet tegen als dingen schots en scheef staan. Het zal wel een tik van me zijn", besluit hij lachend. Toiletpapier bijvullen gaat lekker snel en is niet zo zwaar. Van het bijvullen van frisdrank krijg je echter wel spierballen. "Zo heb ik gelijk een work-out terwijl ik aan het werk ben." De cosmetica en verzorgingsproducten is wat meer gepriegel. Gelukkig zijn er andere collega's die dat weer leuk vinden om te doen. Zijn pauzes mag Julian doorbrengen in de gezellige kantine waar koffie, thee en vers fruit beschikbaar is. Daar hoort hij van zijn collega's dat er eens in de zoveel tijd een gezellig personeelsfeest gehouden wordt. Dat klinkt Julian als muziek in de oren want hij houdt wel van een feestje. Om bij Jumbo aan de slag te kunnen moet je 15 jaar oud zijn. Dat is een flinke tegenvaller; Julian is net 13 geworden. Maar hij heeft vandaag een goede indruk achtergelaten waardoor hij over twee jaar van harte welkom is. Tot die tijd gaat hij op zoek naar een ander baantje.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden